Gratis Tableau-training

Kickstart je Tableau-carrière

Gratis lessen
0

In deze gratis Tableau Desktop-training leren we je in 10 lessen de basics van Tableau. We leggen je uit hoe je Tableau installeert, hoe je verbinding maakt met data en hoe je de gaafste visualisaties kunt maken.

Deel met je collega's:

Email
LinkedIn
WhatsApp

100% gratis

Deze training is compleet gratis, geen addertjes onder het gras. Beloofd.

Betouwbare kennis

We hebben deze gratis Tableau-training samen met onze experts gemaakt.

Altijd, overal

Je kunt deze training overal volgen. Compleet in je eigen tempo.

Learning Path

Leer de basisprincipes van het gebruik van Tableau Desktop voor dataanalyse en -visualisatie, inclusief hoe je Tableau Desktop kunt downloaden en installeren.

Start les

Leer hoe je verbinding kunt maken met verschillende soorten gegevensbronnen, zoals Excel-spreadsheets of databases, en hoe je gegevens kunt opschonen en voorbereiden op analyse.

Start Les

Leer hoe je basisvisualisaties kunt maken, zoals staafdiagrammen en scatterplots, en hoe je ze kunt aanpassen met behulp van de opmaakgereedschappen van Tableau Desktop.

Start Les

Leer hoe je berekende velden kunt maken en gebruiken in Tableau Desktop, inclusief basisrekenkundige bewerkingen en geavanceerde functies.

Start Les

Leer hoe je filters kunt gebruiken om in te zoomen op specifieke subsets van gegevens en hoe je interactieve filters kunt maken waarmee gebruikers zelf gegevens kunnen verkennen.

Start Les

Leer hoe je groepen en hiërarchieën kunt maken in Tableau Desktop, die kunnen helpen bij het vereenvoudigen van complexe gegevenssets en ze begrijpelijker te maken.

Start Les

Leer meer geavanceerde visualisatie technieken, zoals heatmaps en treemaps, en hoe je ze effectief kunt gebruiken.

Start Les

Dashboards: Leer hoe je interactieve dashboards kunt maken in Tableau Desktop, waarmee je meerdere visualisaties kunt combineren tot één gebruiksvriendelijke interface.

Start Les

Leer hoe je Tableau Desktop-dashboards en -visualisaties kunt publiceren en delen, inclusief het gebruik van Tableau Server en Tableau Public.

Start les

Leer de best practices voor het gebruik van Tableau Desktop, inclusief het optimaliseren van prestaties, het ontwerpen van effectieve visualisaties en het behouden van de integriteit van de gegevens.

Start Les