SAMEN HALEN WE WAARDE UIT JOUW DATA

Data Consultancy

In een organisatie werk je met verschillende mensen, veel data en diverse systemen. Hoe krijg je daar één lijn in? The Information Lab helpt bedrijven met het opzetten en implementeren van dataplatformen en -visualisaties. Zo kun jij efficiënter werken en datagedreven beslissingen maken.

Wij vinden het belangrijk om ondersteuning op maat te bieden en helpen met ieder vraagstuk over data. Samen met onze experts gaan we voor datagedreven besluiten, versterken we de business intelligence (oftewel de BI) en zorgen we voor waardevolle resultaten. 

Met onze expertise versnellen we dataprocessen door nauw samen te werken. Dit doen we met diverse diensten, zoals datavisualisatie in dashboards, complexe dataverwerking en ELT/ETL processen.

Onze data-consultants helpen je verder.

Onze specialisatie zet je o.a. in voor:

 • Data Visualisatie
 • Data Preparatie
 • Data Engineering

Wij werken met:

 • Airbyte
 • Alteryx
 • DataVault 2.0
 • Dbt
 • Fivetran
 • GIT
 • Matillion
 • PowerBI
 • Python
 • Snowflake
 • SQL
 • Tableau
image-consultancy-page

Op weg naar business intelligence

Onze experts helpen je met het snel behalen van geweldige resultaten uit je eigen data. 

Datagedreven werken betekent betere keuzes maken en meer inzichten krijgen voor de toekomst. Oftewel, slimmer ondernemen door data in te zetten en business intelligence (BI) te verhogen. Onze data-consultants werken met BI-tools die hierbij helpen. 

Of je bedrijf nu meer data-driven wil werken, BI-oplossingen voor self service wil implementeren of betere inzichten wil verkrijgen: met onze ervaren data-professionals tillen we jouw BI én bedrijf naar een hoger niveau.

Wij geven advies op het gebied van Tableau, Alteryx, Snowflake, Pyhton, PowerBI en meer.

Waar kan data consultancy bij helpen?

Van dataverzameling tot datavisualisatie. Op locatie of remote. Van één dag tot een jaar. Wij staan voor je klaar in elke situatie.

Data verzamelen en integreren
Met onze BI-tools ondersteunen we jou met de groei naar een actieve data community binnen jouw bedrijf. Wij helpen jou met het verzamelen van big data uit diverse bronnen. Zo maken we jouw organisatie van binnenuit sterk en zorgen we ervoor dat de juiste data beschikbaar is om datagedreven beslissingen te maken.

Data altijd beschikbaar maken
Je wilt natuurlijk alle relevante data tot je beschikking hebben, zodat je betere analyses kan maken en tot nieuwe inzichten kan komen. Of het nou om data gaat uit Excel, databases of API’s,, wij helpen je met het inzetten of ontwikkelen van nieuw connectors tussen uiteenlopende data sources. 

Data visualiseren
Onze gekwalificeerde consultants begeleiden bedrijven naar de best practices in dashboard ontwerp en helpen bij het bouwen van inzichtelijke visualisaties die helpen bij een betere besluitvorming. Met een diepgaand begrip van data en design, creëren we grafische weergaven die complexe informatie duidelijk en overzichtelijk presenteren.

Data veilig houden en optimaliseren
Wij reorganiseren en optimaliseren servermogelijkheden en beveiliging, en werken actief samen om data veilig te houden. Ons consultancy team tackelt diverse dashboard- en serveruitdagingen, biedt praktische hulp en begeleidt met richtlijnen en hoogwaardige standaarden voor soepel draaiende servers.

Data driven werken met detachering
Detachering van onze data-analisten en engineers biedt een (tijdelijke) uitkomst als je behoefte hebt aan meer capaciteit. Zij ondersteunen met datagedreven initiatieven voor zowel kortlopende als langere termijn projecten. Onze deskundige professionals draaien volledig mee en voegen direct waarde toe aan jouw team.

Ook toe aan data driven consultancy?

Door onze consultants in te schakelen, haal je een data-deskundige binnen die jouw BI versnelt en optimaliseert. Op locatie of remote, bij The Information Lab is het mogelijk. Meer informatie? Neem contact op en wij denken met je mee.

WE WOULD LIKE TO HELP YOU