MAATWERK STRATEGIE VOOR DATAGEDREVEN WERKEN

Datastrategie ontwikkelen

Je wilt graag meer halen uit data. Maar waar begin je? Vaak begint de interesse in datagebruik bij medewerkers met specifieke informatiebehoeften. Ze hebben mogelijk al een tool in gedachten of zelfs al in gebruik. Wat is daarbij de volgende stap? Een gedegen datastrategie.

Ontdek de waarde van data met een sterke strategie. 

Dat vinden wij belangrijk. Jij ook?

Hoe ontwikkel je een goede datastrategie?

Dit is vast herkenbaar: werken met data (uit verschillende bronnen) ervaar je als tijdrovend. Je zoekt daarom een efficiënte manier om er mee te werken. 

The Information Lab helpt je met het opstellen van een effectieve datastrategie. Daarbij focussen we op vier punten: 

1.

Opstellen van een duidelijke visie voor data

Omschrijf de langetermijnvisie- en doelen voor jouw organisatie op het gebied van datamanagement -en gebruik. Maak op basis hiervan een routekaart voor het verwerven, opslaan en analyseren van data. Houd daarnaast rekening met data-architectuur (hoe data wordt georganiseerd), data-integratie (hoe verschillende databronnen worden gecombineerd) en datagestuurde besluitvorming.

3.

Opvolgen van dataprincipe

Dataprincipes dienen als richtlijn voor hoe men moet omgaan met data. Ze zijn de leidraad voor het verzamelen, beheren, analyseren en gebruiken van data binnen de organisatie. Deze principes helpen bij het waarborgen van de kwaliteit, transparantie, privacy en veiligheid van data. dat

2.

Kennis over data verkrijgen

Uit data-analyses kun je veel conclusies trekken. Het is daarom belangrijk dat je weet welke potentiële inzichten, kansen en concurrentievoordelen je kan halen uit data. Deze kennis zorgt ervoor dat je de waarde van data-initiatieven en investeringen voor de organisatie beter kan prioriteren.

4.

Zorgen voor helder databeleid -en beheer

Databeleid -en beheer omvatten het beheer, de beveiliging, gegevensdeling en toegangscontrole. Een effectief beleid zorgt ervoor dat belangrijke regels door iedereen op een verantwoorde manier worden nageleefd.

Effectief met data werken?

Dat doe je met een duidelijke datastrategie. Zo is het voor iedereen helder hoe data optimaal kan worden ingezet. Ook blijft het datagebruik op deze manier altijd in lijn met bedrijfsdoelstellingen. Het resultaat is een geïntegreerde aanpak waarin bedrijfs- en datastrategie hand in hand gaan. The Information Lab helpt je hierbij.

Benieuwd waar jouw organisatie nu staat? Vul onze Data Impact Scan in en ontdek de datavolwassenheid van jouw organisatie.

Samenwerken voor datagestuurde beslissingen

Wil jij met jouw team of meerdere teams aan de slag met data? Een gedeelde visie hierover voorziet van een sterke basis voor een geoliede datacultuur. Door samen te werken aan het begrijpen, verzamelen en interpreteren van data kunnen teams effectievere beslissingen nemen.

Een datatool is pas effectief als je het samen op dezelfde manier gebruikt. Het is een collectieve inspanning om besluitvorming te baseren op feitelijke informatie en zo algehele effectiviteit van de

Werken met de juiste know-how over data

Het hebben van de juiste data, skills en kennis vormt de basis voor effectief datagebruik. Organisatiebreed vereist het niet alleen technische vaardigheden, maar ook begrip en analytische vaardigheden.

Het investeren in datageletterdheid – het vermogen om data te begrijpen, interpreteren en communiceren – en specialisme stimuleert voortdurende data-ontwikkelingen. Hierdoor blijf je up-to-date met de nieuwste data-technologieën en bevorder je de groei van medewerkers en organisatie.

Strategisch aan de slag met data?

The Information Lab helpt je op weg. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over het ontwikkelen van een datastrategie, volgen van trainingen of andere vragen.

WE WOULD LIKE TO HELP YOU