VAN ONDERBUIK NAAR ONDERBOUWD

Geef waarde aan jouw data met het Data Impact Model

In dit digitale tijdperk is het effectief benutten van data cruciaal voor het bereiken van zakelijke doelen. Ons Data Impact Model optimaliseert besluitvorming en verhoogt de productiviteit door te focussen op vier kerngebieden: Mens, Proces, Leiderschap en Tools.
data-impact-model

Wat is het Data Impact Model?

Wij meten het succes van data-initiatieven op basis van de impact ervan voor onze klanten. Met deze inzichten en jarenlange expertise ontwikkelden we het Data Impact Model. Dit model laat zien welke stappen je kunt nemen om data beter te benutten.

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? In onze whitepaper leggen we het haarfijn uit.

“Als we dataprocessen op de juiste manier inrichten en automatiseren, kun je onderbouwde beslissingen nemen, zal de productiviteit stijgen en houd je tijd over voor andere werkzaamheden.”

Voor wie is het Data Impact Model?

Voor marketeers, analisten, managers, CEO’s en financiële of HR-professionals die hun data beter willen benutten en datagedreven willen werken. Het Data Impact Model biedt in beide gevallen sturing. Je leert meer waarde te halen uit jouw data, door te focussen op vier domeinen en verschillende niveaus van volwassenheid.

Omdat werken met data overweldigend kan zijn, hebben we een whitepaper opgesteld waarin we onze aanpak toelichten.

Datagedreven werken begint hier

De domeinen Mens, Proces, Leiderschap en Tools vormen de kern van het Data Impact Model. Samen hebben ze invloed op het succesvol integreren, begrijpen en toepassen van data.

Als je (meer) datagedreven wilt gaan werken, moet je ervoor zorgen dat:

  • Medewerkers over de juiste skills en mindset beschikken (Mens).
  • Data soepel wordt geïntegreerd in de dagelijkse gang van zaken (Proces).
  • Het werken met data wordt gestimuleerd en aansluit bij de strategische doelstellingen van de organisatie (Leiderschap).
  • De juiste tools, technologieën en data beschikbaar zijn (Tools).

Waar staat jouw bedrijf met datagedreven werken?

Als je naar een hoger niveau wil doorgroeien, moet je eerst bepalen waar je nu staat. Met onze Data Impact Scan kunnen we de volwassenheid van jouw organisatie meten op de verschillende aspecten van het Data Impact Model.

Impact maken met data?

The Information Lab helpt je graag. Neem contact op voor meer informatie over het Data Impact Model, onze trainingen of vrijblijvend advies voor jouw situatie.

WE WOULD LIKE TO HELP YOU