BEGRIP VAN DATA IN EEN OOGOPSLAG

Data visualiseren

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met datavisualisatie is dit niet anders. Het is een krachtige, visuele oplossing die gegevens op een overzichtelijke en begrijpelijke manier presenteert. Zo krijg je meer inzicht in data én maak je betere, onderbouwde beslissingen.

In één oogopslag data begrijpen.

Dat vinden wij belangrijk. Jij ook?

data-src="https://theinformationlab.nl/wp-content/uploads/2024/05/til-1.webp"

Werken met de juiste datatools

Wil je meer inzicht krijgen in bedrijfsprestaties of actuele trends? Jij weet dat het antwoord ligt in jullie data. Maar hoe maak je deze data eenvoudig representatief voor collega’s of stakeholders? 

Wij helpen je met het vinden, implementeren en gebruiken van de juiste tools voor datavisualisaties. Zo werken wij onder meer met Tableau en Power BI. Met deze gebruiksvriendelijke programma’s creëer jij simpele, duidelijke en effectieve visualisaties.

Krijg meer inzicht in data

 

Datavisualisaties voorzien van meer inzicht over diverse gegevens. Een goede datastrategie is daarbij altijd de basis. Hierbij is data-governance erg belangrijk, oftewel de nodige processen over data-implementatie en correct gebruik van data-technologieën. 

data-src="https://theinformationlab.nl/wp-content/uploads/2024/05/Copy-of-Data-Standaarden-Spe.png"

Eenvoudig data interpreteren

Werk je met data en heb je een gedegen datastrategie? Dan is het tijd voor de volgende stap: de bevindingen vertalen tot begrijpelijke communicatie. Datavisualisatie maakt dit proces eenvoudig en zorgt ervoor dat patronen, trends en uitschieters sneller worden geïdentificeerd.

Maak jouw data toegankelijk

Wat wil je communiceren? Zorg dat jouw boodschap duidelijk is, zeker in datavisualisaties. Als dit voor iedereen helder is, kun je effectief en eensgezind aan de slag. 

Visuele elementen helpen mensen iets beter begrijpen, maar het is cruciaal om deze correct vorm te geven. Met de juiste datatools is dit gelukkig zo gepiept. Let hierbij wel op kleurgebruik, het aantal elementen en ondersteunende (korte) teksten.

data-src="https://theinformationlab.nl/wp-content/uploads/2022/08/good-designed-dashboard-1024x599.png"

Aan de slag met datavisualisatie?

The Information Lab helpt je op weg. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over datavisualisatie, onze trainingen of andere vragen.

WE WOULD LIKE TO HELP YOU