Business Intelligence Consultant & Server specialist

Dylan Wijman

Dylan stelt mensen in staat om data te zien en te begrijpen. Hij is gediplomeerd data scientist en heeft ervaring met het opbouwen en integreren van systemen bij grote organisaties. Linux, Docker, Python en automatiseren zijn onderwerpen waar hij zich graag mee bezig houdt. Verder heeft hij kennis en ervaring met Tableau Server, Tableau Desktop en Alteryx. In te zetten voor minimaal 1 dag of als detachering opdracht tot maximaal een half jaar.

Biografie

Na het behalen van mijn master Data Science aan de Universiteit van Amsterdam ben ik begonnen als Technisch Consultant bij Micro Focus (voormalig HP).  Bij deze werkgever was ik specifiek werkzaam binnen het ITOM (oftewel: IT Operations Management) portfolio. In deze periode heb ik (voornamelijk bij grote en internationale organisaties) meegewerkt aan het opbouwen, configureren, migreren en automatiseren van informatiesystemen. Een greep uit de producten waar ik mee werkte zijn: Service Manager, Asset Manager, Universal CMDB en Robotic Process Automation.

Terwijl ik ervaring opdeed in het succesvol inzetten van verkochte oplossingen merkte ik dat mijn skills in IT, data en programmeren vrijwel overal een welkome aanvulling op het team zijn. Bij klanten werd ik vaak snel de expert op het gebied van (linux) servers, automatiseren en het bedenken van oplossingen voor problemen die als moeilijk of niet-oplosbaar beschouwd werden. Door deze diversiteit aan ervaringen en mijn oprechte interesse in IT en data heb ik mij ontwikkeld tot een all-round IT’er en Consultantant.

Januari 2022 ben ik begonnen bij The Information Lab als BI Consultant en Server Specialist. Sindsdien heb ik mij verdiept in Tableau Server en ben hiervoor inmiddels gecertificeerd. Ik help diverse klanten met deployments, migraties, upgrades en performance verbeteringen. Ook heb ik ervaring opgedaan in Alteryx.

Skills

Talen

Certificaten

Persoonlijke blog artikelen van Dylan

Featured Tableau Viz