Analytics Engineer & dbt/Snowflake consultant

Mario van der Velden

Mario is een consultant gespecialiseerd in dbt en Snowflake. Hij is erg geïnteresseerd in hoe gegevens bedrijfsvraagstukken kunnen beantwoorden. Door deze focus op het snijvlak tussen data engineering en business intelligence, is hij breed inzetbaar en hij deelt zijn technische kennis en vaardigheden met enthousiasme.

Biografie

Afgestuurd als taalkundige, heeft Mario een aantal jaren als componist gewerkt. Daarnaast heeft hij altijd zijn op de universiteit geleerde scripting-vaardigheden (o.a. Python) onderhouden en uitgebreid. Na een omscholingstraject van de Hogeschool van Amsterdam (Make IT Work) is Mario aan de slag gegaan bij The Information Lab Nederland. 

Data Engineering speelt een groeiende maatschappelijke rol en is daardoor ook meer en meer aan wet- en regelgeving gebonden. Mario’s interesse hierin is een toegevoegde waarde, zeker als naast software-vakmanschap ook zorgvuldigheid en verantwoordelijkheid belangrijk zijn.

Met een brede achtergrond, veel ervaring met projectmatig werken en heel veel enthousiasme en leergierigheid kan hij een bijdrage leveren aan het beantwoorden van belangrijke bedrijfsvraagstukken.

GITHUB REPO'S

TABLEAU PORTFOLIO

Certificaten

IT Skills

Talen

Persoonlijke blog artikelen van Mario

Alle

Hoogtepunten van dbt Coalesce 2023!

De jaarlijkse dbt conferentie is helaas alweer achter de rug. Hoog tijd om een aantal hoogtepunten van dbt Coalesce 2023 te bespreken! Allereerst, wat is dbt? dbt staat voor data

Lees meer »

Benieuwd naar Mario's SQL skills? Klik hieronder om Mario's Frosty Friday challenges te zien op GitHub!

(Frosty Friday is een serie wekelijkse challenges voor Snowflake)

Een van Mario's Tableau Public visualisaties (interactief):