Het vrouwen EK 2022 is vorige week begonnen in Engeland. Samen met Gracenote hebben onze eigen Halftime Heroes visualisaties gemaakt over de historische prestaties en voorspellingen van de deelneemsters. Doordat Gracenote de actuele data over het EK met ons heeft gedeeld, hebben wij wat mooie plaatjes gemaakt. Met deze plaatjes doen wij een voorspelling voor de winnaars van het vrouwen EK 2022.

Engeland

Een van de favorieten dit jaar is Engeland. Engeland heeft dit jaar het thuisvoordeel, en gezien hun prestaties op de laatste 4 toernooien is het waarschijnlijk dat ze weer bij de laatste 4 zitten. Worden zij in eigen land winnaars van het vrouwen EK 2022?

Zweden

Zweden wordt door Gracenote als nummer 2 aangewezen. Ze hebben een indrukwekkende prijzenkast, en hebben ook de zilveren medaille gepakt op de laatste Olympische spelen. Ook op het EK presteert de Zweedse ploeg goed. Zo waren ze al een keer de winnaars van het vrouwen EK.

Frankrijk

Ook van Frankrijk wordt veel verwacht dit jaar. Ze hebben al jaren een sterke ploeg maar het komt er in de knockout fase nog niet altijd uit. Wie weet hebben ze dit jaar meer geluk. De voorspellingen zien er in ieder geval rooskleurig uit.

Nederland

Onze eigen oranje leeuwinnen mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het Nederlands elftal is de titelhouder na het winnen van het toernooi in eigen land in 2017. Mede hierdoor behoren ze ook dit jaar tot een van de favorieten. Ondanks de trainerswissel. Hoe ver denk jij dat ze komen dit jaar?

Deze visualisaties zijn gemaakt met Tableau. Wij helpen je graag met jouw Tableau vragen. We helpen met onder andere trainingen, consultancy, support en verzorgen ook licenties.

Foto header credits: History of Soccer.