Haal meer waarde uit je data

Verhoog analytische kennis van gebruikers met een trainingsplan op maat

Dus, de licenties zijn aangeschaft, maar wat nu? 

Voor zowel Tableau als Alteryx geldt dat het self-service BI tools zijn die een gebruiker relatief eenvoudig onder de knie krijgt. Er is online veel informatie beschikbaar, maar ervaring leert dat pas na een training het beste uit de tool wordt gehaald. Wat als er een gestructureerd plan is voor elke (type) gebruiker in jouw organisatie? De trainingsplannen helpen de gebruikers in de leercurve en zorgen voor een hogere betrokkenheid in de community.

Waarom een trainingsplan op maat?

Het hebben van een platform als Tableau en Alteryx en toegang tot de data is niet genoeg. Het is essentieel dat gebruikers over een dusdanige hoeveelheid kennis beschikken dat de tool ook werkelijk wordt gebruikt én geaccepteerd in de organisatie. Er is geen one-size-fits-all model wanneer we het hebben over trainen en leren.

Waarom zou de Data Analist in jouw organisatie hetzelfde willen leren als de Unit Manager? Daarnaast hebben veel organisaties de behoefte aan een plan die niet enkel kijkt naar de specifieke skills over de tool maar ook inzoomt hoe de processen zijn ingericht en hoe gebruikers comfortabel worden met de data. Hoe lees je bijvoorbeeld een grafiek af, hoe kan ik mijn resultaten op de juiste manier presenteren en waar kan ik bepaalde data vinden?

Met andere woorden; Data Literacy.

Wat is een trainingsplan op maat?

Bij het opstellen van een trainingsplan op maat wordt gekeken naar type gebruikers, kennisniveau en achtergrond en visie van de organisatie. Daarnaast is de trainingsvorm van belang. Zijn het klassikale trainingen, online trainingen of wordt aan de slag gegaan met e-learning. Het trainingsplan wordt samengesteld op basis van vaardigheden per type licentie en vaardigheden per rol in de organisatie.

Zo heeft een analist bijvoorbeeld behoefte aan kennis van de tool en zal zich bezighouden met geavanceerde calculaties om inzichten uit de data te visualisatie. Een business user zal enkel consumeren en navigeren door Tableau Server, het lezen van verschillende diagrammen. Een community Leader heeft voldoende aan basiskennis van de tool. De focus ligt echter op het coördineren van community activiteiten en motiveren van gebruikers.

Het is essentieel om vragen te stellen als; wie zijn je gebruikers en hoeveel zijn er in elke rol, hoe snel is het van belang om over de juiste kennis te beschikken en hoe willen de eindgebruikers graag leren?

Op basis van de inzichten gaan we aan de slag met een Customer Success Plan. Een voorbeeld vind je hieronder.

Het trainingsplan op maat zorgt voor de juiste combinatie tussen het leren van de tool en data literacy.

Weet je al welke training bij jou past of wil jij je eerst nog oriënteren? Kijk dan op onze pagina voor de trainingen.
Ook helpen we je graag bij het kiezen van een training.

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER