Analytics voor iedereen, overal met Tableau Server

Tableau server is in wezen een online hosting platform om al jouw Tableau werkmappen, gegevensbronnen en meer te bewaren.

Het enige wat je echt moet weten is dat het werkt als elke andere server, je kan hier dingen opslaan en ze zullen veilig zijn voor brand en vervelende hackers.

Tableau Server is een product van Tableau, het betekent dat je de functionaliteit van Tableau kunt gebruiken, zonder dat je altijd werkmappen hoeft te downloaden en te openen met Tableau desktop. Je kunt permissies instellen voor verschillende onderdelen van het werk, zodat je als organisatie kunt bepalen wie waar toegang toe heeft en mee kan werken.

Data voor mensen – op verantwoorde wijze

Met Tableau Server verspreid je de waarde van data over de hele organisatie. Geef jouw bedrijf de mogelijkheid om in een vertrouwde omgeving zelf met data te werken – zonder ze te beperken tot vooraf bepaalde vragen, wizards of grafieken.

Weet dat zowel de data als de analytics veilig en nauwkeurig worden beheerd. IT organisaties kiezen voor Tableau vanwege het gemak in gebruik en schaalbaarheid, de robuuste integratie en de uitstekende betrouwbaarheid. Je hoeft niet meer te kiezen tussen het laten groeien van je bedrijf of het beveiligen van je data – Met Tableau kun je beide.

Stel vragen in een natuurlijke taal

Geef je organisaties de middelen om in een natuurlijke taalomgeving vragen te stellen aan hun data. Met Ask Data typ je een vraag, waarna je meteen een visueel antwoord krijgt. De technologie achter Data vragen begrijpt de bedoeling van je vraag en geeft relevante antwoorden. Er is geen noodzaak meer om de structuur van je data te snappen of zelfs hoe je een visualisatie vormgeeft. Dankzij onze end-to-end web-authoring functionaliteit is het eenvoudig om extra databronnen toe te voegen of volledig interactieve dashboards te maken.

Maak veilig verbinding met databronnen

Maak veilig verbinding met elke databron – of die nu lokaal staat of in de cloud. Je maakt en deelt databronnen als live-connecties of als extracten, zodat iedereen ze kan gebruiken. Je kunt met veelgebruikte databronnen voor bedrijven werken. Denk aan bijvoorbeeld Cloudera Hadoop, Oracle, AWS Redshift, kubussen, Teradata en Microsoft SQL Server. Je gebruikt onze webdata-connector en API’s voor toegang tot honderden andere databronnen.

Beheer dat het bedrijf versterkt

Beheer zonder compromis. Je managet de metadata en beveiligingsregels centraal. Daarnaast maak je gedeelde en gecontroleerde databronnen beschikbaar voor gebruikers.

Optimaliseer je netwerkomgeving door inzicht te krijgen in het gebruik. Vind de beste combinatie tussen flexibiliteit en controle.

Beveiliging op jouw manier

Of je nu met Active Directory, Kerberos, OAuth of een andere veelgebruikte oplossing werkt – Tableau integreert naadloos met bestaande beveiligingsprotocollen. Je beheert authenticatie op gebruikers- en groepsniveau.

Ook onderhoud je de veiligheid van de database met pass-through dataverbindingstoestemming en filter je op rij-niveau.

Ten slotte houd je gebruikers en informatie veilig met multi-tenant opties en fijnmazige toestemmingscontroles.

Flexibel in te zetten

Of je je data nu lokaal of in de cloud hebt staan, met Tableau Server integreer je gemakkelijk in de bestaande data-infrastructuur. Je installeert Tableau Server lokaal, achter je firewall, op Windows of Linux.

Zo heb je optimaal controle. Om je bestaande cloud-investering te benutten, voer je Tableau Server uit op Public Cloud met AWS, Azure of Google Cloud Platform.

Versterk organisaties met data

Tableau Server laat iedereen in een organisatie data zien en begrijpen. We hebben voor elke gebruiker een goed aanbod.

Van incidentele gebruikers, die met een dashboard datagestuurde beslissingen nemen, en data-liefhebbers die bestaande databronnen web-authoren, tot de datahelden die visualisaties en databronnen maken en met de rest van de organisatie delen.

Krachtig monitoren en beheren

Het Tableau-platform is gemakkelijk te gebruiken, op te schalen en te monitoren. Je traceert en beheert eenvoudig content, gebruikers, licenties en prestaties. Manage snel toegang tot databronnen en content. Je schaalt eenvoudig op als je er klaar voor bent.

Je dataflows plannen, controleren en beheren

Je kunt flows publiceren en uitvoeren in je serveromgeving met Tableau Prep Conductor. Plan de flows die je wilt uitvoeren wanneer je ze nodig hebt (overdag of ‘s nachts) en automatiseer je datavoorbereidingsprocessen zodat er altijd nieuwe data is voorbereid en klaarstaat voor analyse.

Proactieve waarschuwingen laten je weten wanneer je flows niet worden uitgevoerd zoals gepland.

Tableau Server licenties kun je via The Information Lab aanschaffen.

Tableau Server Licenties

Wist je dat onze klanten gratis support ontvangen én toegang hebben tot onze Centre of Excellence?

Wij helpen je graag verder

Vraag een gratis demo aan