Managing Director

Rik van Schaik

Mede oprichter en eigenaar van The Information Lab Nederland & België. Leidt een team van professionals om klanten te helpen data te zien en te begrijpen. Wij zijn gespecialiseerd in Tableau (een Salesforce bedrijf), Snowflake en Alteryx en helpen organisaties in hun transformatie om data-gedreven te worden op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Biografie

Na mijn HEAO Bedrijfs Informatica, dienstplicht en rondreis ben ik aan de slag gegaan als teamlead IT en algemene zaken (en later nog producer) bij IDTV, een TV productie maatschappij. Bij een grote Exact partner de basis geleerd hoe je sales doet van software en hardware oplossingen.

In 1998 aan de slag gegaan als Database Marketing Manager bij een snel groeiende telecom club, waarbij ik groot deel van de dag bezig was met databases, campagnes, CRM implementatie en analyses. Via korte uitstapjes bij een ASP en een internet startup, gestart bij Atradius, een grote kredietverzekeraar, als Campagne en Database Marketing Manager. Erg veel leuke campagnes kunnen opzetten en mooie database en software oplossingen kunnen implementeren.

In 2006 als ZZP’er voor mijzelf gestart en voornamelijk gewerkt voor de Nationale Postcode Loterij en daar de basis neergezet voor de huidige afdeling met data analisten. In 2008 nieuw bedrijf gestart met focus op data integratie projecten, waarbij we o.a. mooie campagne database hebben ontwikkeld voor de Postcode Loterij, en eigen CRM als SaaS oplossing bij diverse partijen hebben geïmplementeerd en voor het eerst kennis gemaakt met Tableau.

In 2015 samen met Martijn Verstrepen The Information Lab Netherlands opgericht – start van mooi avontuur. Martijn heeft focus op de techniek en organisatie en ik hou me vooral bezig met sales, marketing en organisatie. Een ideale combi, wat goed blijkt te werken. Gestart met alleen Tableau licentie verkoop en dienstverlening, is inmiddels uitgebreid tot het helpen van organisaties met de Full (Modern) Data Stack. 

Heb jij vragen hoe je meer data gedreven kunt gaan werken, neem dan contact met mij of een van m’n collega’s op.

Skills

Talen

Persoonlijke blog artikelen van Rik

Alteryx

GISsen

GIS staat voor Geografisch Informatie Systeem. Je kunt data via kaarten delen en daar interessante inzichten uit halen. Gissen staat voor het uitspreken van een vermoeden, waarvan je niet zeker

Lees verder »
Tableau

Tesla dashboard

Afgelopen jaren wordt er veel gesproken over de verkoop van elektrische auto’s, en met name van Tesla’s. Interessant om eens uit te zoeken hoe dit nou zit. Vorig jaar heb

Lees verder »