Data analysis met Tableau

Tableau Community - wat is het en wat kan je er mee?

De Tableau Community is een groot netwerk van mensen die actief hun kennis delen. Voor iedere achtergrond en elke stap in het data proces is er wel een initiatief opgezet.

Welke zijn dit? En zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem, op deze pagina lichten we een aantal initiatieven uit en laten we weten wat ze voor jou kunnen betekenen.

Tableau User Groups

"Connect with like-minded data rock stars near you."

De Tableau User Groups zijn er om in contact te komen met andere Tableau Gebruikers. Dit gebeurt zowel live als online met het idee gebruikers bij elkaar te brengen tijdens bijeenkomsten en evenementen.

 

Een voorbeeld hiervan is de Dutch TUG. Elk kwartaal wordt er een meet-up georganiseerd voor alle Tableau gebruikers in Nederland om kennis te delen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Tijdens de bijeenkomsten is er een mix van sprekers van klanten, technische tips en tricks en andere onderwerpen die relevant zijn voor de ontwikkeling van elk Tableau liefhebber. 

Waar je ook naar zoekt, er zal altijd een Tableau User Group zijn die aansluit bij jouw wensen. En zo niet, dan richt je er toch zelf een op?

Data + Women

"This group exists to celebrate and advance the achievements and accomplishments by women in data."

De usergroup Data + Women in in het leven geroepen om meer zichtbaarheid te geven aan vrouwen die in data werken door een space te creëren om te leren en te netwerken.

Een wereldwijd initiatief met lokale chapters in verschillende plekken op aarde. Iedereen is welkom in de meetups, onafhankelijk van gender.

Kijk hier naar de opkomende events van Data + Women Netherlands en hou Twitter in de gaten.

Voorbeeld van een interactieve Tableau visualisation

One Hundred Women in Data by Autumn Battani

TIL+

It is inspiring when data is used for good!

TIL+ is an initiative from The Information Lab to help NGOs and nonprofits make sense of their data.

Veel bedrijven kunnen data gedreven beslissingen maken, maar de nonprofit sector beschikt niet altijd over de technische skills en capaciteit om data gedreven te kunnen werken.

 TIL+ geeft deze technische skills PRO BONO aan wanneer er weinig resources zijn. De vrijwilligers vinden het ontzettend leuk en leerzaam om de charity sector te helpen en een onderdeel te zijn van impact change with data.

Van het opruimen van messy spreadsheets, het bouwen van informatieve dashboards, helpt TIL+ organisaties om cruciale data gedreven beslissingen te maken.

Voorbeelden van project zijn United Nations, The Hygiene Bank, Unicef en World Food Programme. Klik op de button om meer te leren over TIL+ en om jouw initiatief aan te melden.

TIL+ heeft de “EMEA Data for Good” Tableau Partner award 2020 gewonnen.

Your data has a story. Share it with the world.

"Explore data visualizations on any public data topic."

Tableau Public in een omgeving om andere visualisaties te ontdekken, inspiratie op te doen of je eigen portfolio te delen.

Iedereen kan visualisaties delen op Tableau Public. Kijk naar je favoriete onderwerp of thema en deel zelf je eigen visualisatie om andere mensen te inspireren. Bouw een portfolio op en een bron van inspiratie.

1 miljoen mensen hebben ruim 3 miljoen interactieve visualisaties gedeeld op Tableau Public.

Klik hier om de favorieten van The Information Lab te zien.

Schrijf je hier in om elke dag een inspirerende visualisatie “Viz of the Day” in je inbox te krijgen.

Tableau Community

"Community Highlights - Discover the latest from the Tableau Community"

In de Tableau Community gebeurt ontzettend veel. De Community Hub is een plaats waar deze informatie maar ook mensen samenkomen.

Via de Community Hub wordt je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen binnen de community. Ook kun je zelf vragen stellen op de fora.

Lees hier aanbevolen blogs, bekijk inspirerende visualisatie en kom in contact met andere inspirerende mensen via #datafam. Ook lees je hier het laatste nieuws over bijvoorbeeld DataDev, de Tableau Conferentie, IronViz, Tableau Zen Masters en Tableau Ambassadors, Best Practices en Product ideeen. 

Schrijf je in via deze link om de laatste updates van de Tableau Community te ontvangen.

Interessante artikelen

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder