"We empower people to create a data driven culture"

The Information Lab Academy inspireert en helpt mensen om data-gedreven te werken en op een juiste manier met data om te gaan.

Wij hebben onze kennis en expertise gebundeld en bieden diverse trainingen, opleidingen en maatwerk programma’s waarmee we u, uw team, afdeling of organisatie helpen ‘Analytical Excellence’ te bereiken.

Met onze trainingen en opleidingen doen werknemers de benodigde kennis en kunde op, creëren ze bewustzijn en een gezamenlijke taal. Tevens werken we aan nieuw gedrag en een nieuwe mindset.

Opleidingen

Opleidingen voor data-leiders, business analisten & data scientists.
Trainingen voor Tableau, Snowflake & Alteryx gebruikers.
Workshops voor iedereen die dashboards leest of bouwt.

Mensen maken het verschil!

Sturen op basis van data is de belangrijkste ontwikkeling voor bedrijven gedurende de komende jaren. De concurrentiekracht van een onderneming valt of staat met de kwaliteit en snelheid van de informatievoorziening. Waar het om gaat, is een effectief gebruik van de juiste data voor een betere bedrijfsvoering.

Wie beter, sneller en creatiever op veranderingen in de markt reageert, kan daarmee de concurrentie een belangrijke slag vóór zijn.
Ondanks grote investeringen in data-gedreven werken, heeft McKinsey (2019) geconstateerd dat 74% van de organisaties die data-gedreven wil werken,  slechts 29% in staat is om ‘analytics’ om te zetten in concrete acties. 

“Je weet niet wat je nog niet weet. Als je het weet, dan ga je het zien. Wij helpen je te begrijpen wat je ziet en om deze nieuwe inzichten om te zetten tot acties die bijdragen aan het succes van je organisatie.”

Data-gedreven werken
Het beter én succesvol worden in data-gedreven werken is een veranderproces. Dat kost tijd, doorzettingsvermogen en leiderschap. En vraagt om een goede balans tussen verbeteringen op gebied van ‘mens, proces en technologie’. De mens is de motor bij deze verandering.

  • Is men gemotiveerd om data-gedreven te werken?
  • Is er voldoende kennis & vaardigheid in huis om waarde uit gegevens te halen met behulp van moderne technologie?
  • Zijn bedrijfsprocessen zo ingericht dat ze inzicht-gedreven werken stimuleren?

Uit onderzoek van Forbes (2019) blijkt dat 67% van de mensen zich niet data-vaardig voelt en dat 50% van deze mensen wel beslissingen moet nemen op basis van data. Wat wij in de praktijk zien is dat veel van deze mensen wel data-gedreven willen werken, maar niet weten hoe ze deze verandering in gang moeten zetten.

WIJ helpen u verder

Neem contact op