In mijn vorige blogpost heb ik een poging gedaan om de Logshark applicatie gebruiksvriendelijker te maken voor de MacOS gebruiker. Na testen met gebruikers werd duidelijk dat de vernieuwde architectuur van de Apple M1 chip niet compatible is met de logshark applicatie.

De vraag of Logshark ondersteund ging worden voor de nieuwe Apple chip werd door de ontwikkelaars met Nee beantwoord, omdat het aantal gebruikers hiervan vooralsnog te klein is.

Na wat uitzoekwerk kwam ik er achter dat het mogelijk is om Docker applicaties, bedoeld voor een andere architectuur, te simuleren. Er wordt hier gewaarschuwd voor verminderde performance, maar in mijn ervaring wordt hiervoor gecompenseerd door de verbeterde performance van de nieuwe chip.

Benieuwd? Check mijn Github repository met een gedetailleerde uitleg hoe je dit op kunt zetten: https://github.com/dylanwijman/logshark

Tags: