Bent u al bekend met Logshark?

Logshark is een community-driven Tableau project dat inzicht geeft in hoe uw Tableau omgeving performt. U genereert logfiles in een .zip formaat en geeft deze als input aan Logshark. Vervolgens creëert de tool automatisch Tableau workbooks. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van wat Tableau het beste doet: data inzichtelijk maken. Door deze aanpak te hanteren krijgt u beter zicht op de inhoud van de logfiles, zonder eindeloos door deze bestanden te scrollen.

Tableau heeft een desktop applicatie voor MacOS, maar voor het analyseren van logs via Logshark heeft u momenteel twee opties:
1. Draai de tool in een Windows Virtuele Machine (Dit is traag en kost veel resources)
2. Draai de tool in een Docker container (Snel, maar dit is lastig om op te zetten)

Persoonlijk ben ik voor de tweede optie gegaan, omdat ik al redelijk wegwijs in Docker ben.
Deze aanpak kostte mij best wat tijd om op te zetten en snel besefte ik me dat deze aanpak voor veel mensen te technisch zou zijn.

Daarom heb ik een poging gewaagd om deze applicatie toegankelijker te maken voor de MacOS gebruiker. Door het volgen van onderstaande link is een stap-voor-stap handleiding te vinden die voor iedereen te volgen zou moeten zijn:
https://github.com/dylanwijman/logshark

Na het uitvoeren van alle beschreven stappen heeft u een werkende installatie van Logshark en een gebruiksvriendelijke mappenstructuur om van start te kunnen gaan met Logshark op de Mac.