Het is zover! Tableau versie 2020.1 is vanaf vandaag beschikbaar en je kunt deze hier downloaden: https://www.tableau.com/support/releases/desktop/2020.1

Waarom interessant?

Er zijn aan deze Tableau versie ongekend veel interessante nieuwe features toegevoegd. Tableau development team heeft wederom zeer goed geluisterd naar alle users. Deze users vragen al een tijdje om bv Dynamic parameters, zodat bij data wijzigingen je niet meer je workbook opnieuw hoeft te publiceren voor je eindgebruiker. Wederom een verbetering in automatisering van je data visuals.

Nieuwe features

Volgens mij zijn dit de meest interessante nieuwe features:

Daarnaast zijn er nog twee erg handige nieuwe opties:

Login-based License management

Als je een omgeving hebt met vrij veel Tableau Desktop en Tableau Prep users dan kan de administratie van de licentie keys lastig en onoverzichtelijk worden. Tableau heeft hier nu een hele fijne oplossing voor, te weten LBLM. De Tableau administrator kan toegang voor deze users nu gemakkelijk regelen vanuit de Server, door toegang te geven, terug te trekken of te monitoren. Dit is alleen beschikbaar voor de zogenaamde role-based licenties. Laat het ons weten als je hier meer vragen over hebt.

Permissies voor sub-projecten

Users met veel projecten en vooral sub-projecten hebben vaak de wens om gemakkelijker de permissies van het hoofd project en de sub-projecten te scheiden van elkaar. Dit is vanaf versie 2020.1 beschikbaar, waardoor het permissie deel veel gebruikersvriendelijker is geworden.

Alle nieuwe features

Hieronder een overzicht van alle nieuwe features in 2020.1