Dynamic parameters, Show set, Buffer calculations!

Vorige week zijn we met een groot deel van ons team naar de jaarlijkse Tableau Conference in Las Vegas geweest. Doel is om de nieuwe ontwikkelingen van Tableau te zien, en vervolgens met jullie te kunnen delen.

Eén van de hoogtepunten is altijd weer Dev on Stage. Een aantal ontwikkelaars laten op het podium zien welke nieuwe features we kunnen verwachten in Tableau. In dit tweede deel van de blog laten we je meer zien van deze ontwikkelingen. Je kunt Dev on Stage ook zelf terugkijken.

Dynamic Parameters

Dit is een van de nieuwe features waar heel veel gebruikers zeer gelukkig van gaan worden. Als Tableau user bepaal je mee wat er gebouwd gaat worden in de nieuwe versies. Hiervoor is er al lange tijd een site waar je je idee kwijt kunt en waar anderen op kunnen stemmen. Bovenaan de lijst staat Dynamic Parameters en Tableau komt hier binnenkort mee in één van de volgende versies.

Wat kun je ermee? Als je een parameter maakt, zodat je eind gebruiker in een dashboard handige filters kan toepassen, dan moest je tot nu toe je werkboek geregeld opnieuw publiceren, zodra er data wijzigingen waren. Dit is vervelend voor de analist en de eind gebruiker. Met de Dynamische Parameters hoef je nog maar 1 keer je viz te publiceren en that’s it.

Show Set

Sets bestaat al lang binnen Tableau. De ontwikkelaar van de visualisatie kan deze set eenvoudig maken en toepassen. Echter kan de gebruiker van de visualisatie hier geen gebruik van maken. Dit is binnenkort wel mogelijk met Show Set.

Buffer Calculations – spatial

Stel je wilt zien welke winkels er bij jou in buurt zitten, binnen een straal van x meter. Je kan dit momenteel doen met de select optie in Tableau. Maar wat als je bijvoorbeeld wilt weten welke concurrerende winkels er in de buurt zitten van al jouw winkels, en je wilt dit meteen tonen op een kaart? Buffer Calculations gaat dit voor je oplossen, waarbij je ook gebruik kunt maken van o.a. parameters om de afstand te beïnvloeden. En met hetzelfde gemak kun je een Big Number toevoegen.


More about new features?

Lees meer over deel 1

Lees meer over deel 2


Would you like to keep learning about Tableau? Check out our trainings page and find the one that suits your needs best. We also offer consultancy.