Viz animaties, Pages op Server, Scheduling na refresh, Web edit op Public!

Vorige week zijn we met een groot deel van ons team naar de jaarlijkse Tableau Conference in Las Vegas geweest. Doel is om de nieuwe ontwikkelingen van Tableau te zien, en vervolgens met jullie te kunnen delen.

Eén van de hoogtepunten is altijd weer Dev on Stage. Een aantal ontwikkelaars laten op het podium zien welke nieuwe features we kunnen verwachten in Tableau. In deze post laten we je zien wat deze ontwikkelingen zijn. Je kunt Dev on Stage ook zelf terugkijken.

Viz animations

Om beter wijzigingen in je data te kunnen zien tijdens interactie in je dashboard, krijg je in eerste helft 2020 animaties in je visualisaties. Beschikbaar voor Desktop, Server, Online en Public.

Reis door de tijd – pages ook op Server

In Tableau Desktop is er al heel lang de optie Pages om bijvoorbeeld door tijd heen te reizen in je visualisatie. In 2020 is dit ook beschikbaar voor Server, Online en Public. Dit geeft de gebruiker een goed beeld van wijzigingen in de data.

Scheduling na refresh data

In Tableau kun je als Admin diverse schedules maken die gebruikers kunnen toepassen in bijvoorbeeld subscriptions. Binnenkort komt hier een extra optie bij: je kunt dan geautomatiseerd een bericht naar gebruikers sturen als de refresh van een extract klaar is.

Web edit op Public

Op Tableau Public staan visualisaties gemaakt door meer dan 750.000 gebruikers. Vaak geeft de maker de optie dat je de viz kunt downloaden, zodat je deze kunt aanpassen naar je eigen wensen. Binnenkort de optie dat je dit kunt doen in Tableau Public via je browser. Je kunt je aangepaste viz opslaan in je eigen omgeving en automatisch wordt ook de originele maker genoemd.


More about new features?

Lees meer over deel 2

Lees meer over deel 3


Would you like to keep learning about Tableau? Check out our trainings page and find the one that suits your needs best. We also offer consultancy.