De Tableau Conferentie is een jaarlijks evenement dat data-enthousiastelingen van over de hele wereld samenbrengt om kennis en inzichten te delen over data-analyse. De conferentie wordt vaak in Las Vegas gehouden, zo ook in 2023. Niet iedereen is in de gelegenheid om zomaar naar Amerika af te reizen. Gelukkig is het ook mogelijk om de conferentie virtueel bij te wonen vanaf je eigen werkplek. In deze blog bespreken we enkele tips over hoe je het meeste haalt uit het bijwonen van de Tableau Conferentie online, en hoe je de sessies kunt volgen om er alsnog een beetje bij te zijn.

Voorbereiden op de Conference

Voordat de conferentie begint, neem de tijd om het conferentieschema te bekijken en zoek de sessies die je het meest interesseren uit. Hiervoor moet je je eerst (gratis) registreren voor Salesforce+. Hier worden zowel live sessies als sessies on-demand uitgezonden. Plan je schema van tevoren, inclusief eventuele pauzes die je nodig hebt gedurende de dag. Zorg ervoor dat je over de benodigde apparatuur beschikt, zoals een betrouwbare internetverbinding en een computer met een webcam, om volledig deel te kunnen nemen aan de conferentie. En zorg voor een lekkere kop koffie of thee op je bureau, zodat je niet tijdens de sessies weg moet.

Deelnemen aan Sessies 

Tijdens de conferentie, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk sessies live bijwoont. In onze ervaring is het beter om sessies live te bekijken. Het voornemen om ze later terug te kijken komt vaak niet van de grond. En natuurlijk wil je erbij zijn als er nieuwe grote aankondigingen worden gedaan. Zorg dat je actief luistert, maak aantekeningen en bewaar eventueel materiaal dat later nuttig kan zijn. Als je een sessie echt niet kunt bijwonen, controleer dan of de opname beschikbaar is na afloop van de conferentie. Op de pagina van de Tableau Conference, zie je halverwege de pagina links in beeld de knoppen Schedule en On Demand. Hier kun je de live sessies, en de on-demand sessies bekijken. Plan ze makkelijk in door ze toe te voegen aan je agenda.

 


 

Connect met Aanwezigen 

Een van de voordelen van het bijwonen van de Tableau Conference is het netwerken met gelijkgestemde data enthousiastelingen. Om het meeste uit de online ervaring te halen, sluit je je aan bij de Tableau Community forums en connect met andere aanwezigen. Volg ook op Twitter wat anderen van de sessies vinden via de hashtag #data23, #TC23 en #DataFam. Wat ook kan helpen is om samen met collega’s te kijken. Kijk bijvoorbeeld samen de Keynote op een groot scherm.

Betrokken Blijven Na de Conferentie 

Na afloop van de conferentie laat je de opgedane kennis niet verloren gaan. Volg eventuele contacten die je hebt gemaakt tijdens de conferentie op en blijf betrokken bij de Tableau Community. Sluit je aan bij Tableau User Groups zoals de NLTUG en neem deel aan lokale bijeenkomsten om blijvend te leren en te groeien in je vakgebied. Blijf actief op sociale media en deel je ervaringen met anderen. Natuurlijk zullen wij van The Information Lab ook blogs delen met onze bevindingen.

Kortom, ook al kun je niet live in Vegas aanwezig zijn, je hoeft dit geweldige event niet te missen!

Deze blogs zijn ook interessant voor jou: