Alteryx is een geweldige tool waarmee je gemakkelijk en snel data kunt opschonen, transformeren en analyseren. Als gebruiker hoef je niet te coderen. Hierdoor kunnen veel verschillende gebruikers, van beginners tot experts, tot inzichten komen. Bovendien kan het proces veel sneller en efficiënter verlopen dan bijvoorbeeld met Excel of een andere tool. Indien mogelijk wil je analyses en processen standaardiseren en automatiseren. Dit kun je doen door een workflow in Alteryx dynamisch te maken. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van dynamische workflows.

Automatisering

Bij een statische workflow moet je handmatig aanpassingen maken voordat je het gewenste resultaat krijgt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan elke keer een nieuw bestand moeten selecteren dat je gaat transformeren, bijvoorbeeld een CSV-bestand met de verkopen van deze maand. Aanpassingen die je moet maken aan tools, zodat in de workflow de juiste kolommen worden bewerkt. Maar ook de naam wijzigen van het bestand dat je gaat opslaan, naar de huidige maand, of met de naam van de partner. Dynamische workflows automatiseren dit proces, wat natuurlijk veel tijd bespaart. Dit geeft vaak ook de mogelijkheid om een workflow of proces te plannen op de server.

Betere resultaten

Door automatisch de juiste bestanden te selecteren, de data te valideren, op te schonen en naar een locatie te schrijven voorkom je ‘menselijke’ fouten. Fouten die vaak gemaakt worden wanneer er haast is, wanneer het werk moeilijk is, of bij taken die vaak herhaald moeten worden. Dynamische workflows automatiseren deze taken. Het risico op fouten is hierdoor kleiner en de kwaliteit van de data wordt verbeterd.

Schaalbaar

Dynamische workflows zijn schaalbaar. Je kan namelijk gemakkelijk meerdere bestanden verwerken, verschillende bronnen gebruiken, of grotere datasets bewerken. Dit heeft als voordeel dat je gemakkelijker en sneller grote hoeveelheden data kan bewerken, vaak zonder dat je aanpassingen hoeft te maken aan je workflow.

Conclusie

Zoals je kunt lezen, hebben dynamische workflows in Alteryx veel voordelen vergeleken met statische workflows. Ze besparen tijd, verbeteren de nauwkeurigheid en helpen om meer data te transformeren. Wil je leren hoe je een workflow dynamisch maakt? Lees dan snel een van mijn andere blogs over dynamische workflows.