Het is weer bijna zover: de Tableau Conference 2022! Dit jaar is Tableau in een hybride versie. Dit betekend dat de conferentie zowel live als online te volgen is. Je kunt dit jaar daarom kiezen: of naar Las Vegas afreizen om de conferentie bij te wonen, of al het spektakel vanuit je eigen vertrouwde bureaustoel aanschouwen. In dit blog zet ik 3 sessies die je niet mag missen tijdens Tableau conference 2022 op een rij. Ik zal mij in dit blog richten op de niet-plenaire sessies. Voor een goed overzicht van niet te missen keynote sessies verwijs ik je graag door naar een blog van Maryse.

Note: dit zijn presentaties tijdens de live variant van de Tableau conferentie. Het lijkt erop dat niet al deze sessies worden uitgezonden op de virtuele conferentie.

1. More Viral Vizzing Fun

In deze presentatie staan viral dashboards op Tableau Public centraal. Onze eigen Engelse collega Irene Diomi vertelt samen met Shazeera Zawawi over hoe ze tot een Viz of the Day gekomen zijn. Het wordt super inspirerend en ik verwacht wat mooie tips om zelf tot een viral viz te komen.

2. How to do cool stuff in Tableau

Wie kent ze niet, de Flerlage twins. Deze broers doen ongelooflijke dingen met Tableau en delen ze graag. Ik heb al talloze keren op hun blog gelezen over coole en handige trucjes in Tableau. Het kan dan ook bijna niet anders dat we weer wat trucs te zien krijgen waar je mond van open valt. Daarom kan ik niet wachten om te zien wat voor magie ze voor ons in petto hebben.

3. Celebrating Iron Viz 2022

Een van de hoogtepunten van de Tableau Conferentie is de Iron Viz. Hier strijden 3 Tableau tovenaars om de Iron Viz titel. Wie maakt er in slechts 20 minuten het beste dashboard? De 3 deelnemers worden geselecteerd uit honderden inspirerende inzendingen. Tijdens Celebrating Iron Viz 2022 worden de top 10 inzendingen besproken. De perfecte presentatie om lekker achterover te leunen en weggeblazen te worden door de meest uiteenlopende, inspirerende creaties in Tableau.

Tot slot: dit waren 3 sessies die je niet mag missen tijdens Tableau conference 2022. De Tableau conferentie is dit jaar van 17-19 mei. De live variant is in Las Vegas, de sessies zullen ook online uitgezonden worden op normale tijdstippen. Bekijk hier het volledige (virtuele) programma.