In 2021 zijn we inmiddels (een soort van) gewend aan online events die eerder “in-person” waren zoals we dat nu noemen. Begin dit jaar schreef ik over Tableau Live ’21 en ook op 9 november begint de Tableau Conference #TC21 met een vol programma. Om je hier doorheen te loodsen heb ik alvast wat tips opgeschreven.

De Keynotes

Op de #TC21 zijn verschillende Keynotes, dit zijn de uitzendingen die je niet wil missen. Door het tijdverschil zijn deze vaak op twee momenten te bekijken. Voor Nederland is dit dinsdag, woensdag en donderdag om 18:00 CET. De eerste keynote op #TC21 is de Openings Keynote. Om het “Tableau gevoel” te ervaren is dit een keynote die je niet wil missen. Waarschijnlijk zullen er ook een aantal nieuwe ontwikkelingen worden aangekondigd.

Daarnaast heb je de Iron Viz, het Songfestival, het WK, de kampioenschappen onder drie geselecteerde Tableau gebruikers. Deze kandidaten zijn heel goed, en vooral ook heel snel in het maken van dashboards in Tableau. Zij zullen binnen twintig minuten een fantastisch dashboard maken. Net als voor andere wedstrijden wordt hiervoor getraind, en is dit echt een prestatie. Voorbeelden van eerdere jaren kun je op het YouTube kanaal van Tableau zien. Daarnaast wordt er ook echt een show van gemaakt. Dit erg leuk is om naar te kijken, door alle mogelijkheden en creativiteit die er voorbij komt.

Tot slot de Devs on Stage! Een van mijn favorieten is dan ook de #DevsOnStage, waarbij Tableau Developers laten zien wat zij ontwikkelen. Naast dat het natuurlijk nieuwe features zijn, is ook het enthousiasme waar zij mee vertellen erg aanstekelijk. Daarom heb ik met Data + Women en de Tableau User Group Nederland een watch party georganiseerd, in een echte bioscoop in Rotterdam. Via deze link http://usergroups.tableau.com/tcrotterdamwatchparty kun je je inschrijven.

De sessies

Er zijn veel sessies te bekijken, zowel live (deze vinden meestal drie keer plaats) als On Demand. Wat ik vaak doe is een selectie maken en deze vervolgens in mijn agenda plannen. Mocht een sessie overdag worden gegeven, wordt deze ook van ’s avonds gegeven, dit door het tijdsverschil. Voor ik besluit waar ik naartoe ga, kijk ik eerst naar welke events alleen nu plaatsvinden en niet later terug te kijken zijn. Waar ik persoonlijk naar kijk is nieuwe ontwikkeling en natuurlijk Data + Women. Kijk hierbij ook vooral waar jouw interesse naar uitgaat. Mocht dit sport zijn, dan hebben Half Time Heroes alvast een overzicht voor je opgesteld.

Netwerken & Braindates

Rondom de Tableau Conference is er ook genoeg tijd om te netwerken, en zo ook mensen te ontmoeten met vergelijkbare interesses. Er worden vaak meerdere Watch Parties georganiseerd, maar ook online valt er genoeg te netwerken. Zo is er bijvoorbeeld voor de Data + Women sessie een netwerk moment. Een overzicht van al deze User Group Meetup #TC21 momenten zijn hier https://usergroups.tableau.com/tc21networking te vinden.

Daarnaast zijn er ook de braindates, dit zijn sessies die iedereen kan organiseren. Dit kan over een business probleem zijn, in een groepje of juist 1 op 1 praten over hoe je terecht komt in de Data Visualisatie. Wat mij opvalt is dat deze sessies vaak snel vollopen, mijn tip voor volgend jaar (ook voor mijzelf 😉 ) is om deze direct in de gaten te houden na het inschrijven voor de conferentie. Ook is dit een goed moment om juist zelf een sessie op te zetten mochten de onderwerpen die je interessant vindt vol zitten.

FOMO

FOMO, ofwel, the Fear Of Missing Out. Mijn laatste tip is, je kan niet overal bij zijn. Als er een tip of sessie is die je niet had willen missen, zul je deze ook zien via onze kanalen.

Vergeet je natuurlijk niet in te schrijven voor en voor de Tableau Conference dat kan hier: https://www.tableau.com/events/conference/register. Zien we je daar?

Natuurlijk hoop ik dat je iets gehad hebt aan deze blog! Laat je weten of je er iets aan hebt gehad? Je kan mij volgen op Instagram @MaryseAnalyse, Twitter (@MaryseMonen) en Tableau Public, dan volg ik je terug. Meer uitleg of hulp nodig? Neem deel aan onze events en trainingen of huur onze consultants in. Tot de volgende keer!