Tableau versie 2019.4 is vanaf nu beschikbaar om te downloaden en heeft weer vele nieuwe coole features. Hieronder een drietal.

View recommendations

Dit zijn gepersonaliseerde suggesties die je direct verbinden met relevante gegevens en inhoud op jouw Tableau site. Aangedreven door machine learning, komen deze aanbevelingen overeen met voorkeuren van gebruikers, waardoor inhoud wordt weergegeven die anderen zoals jij interessant of nuttig hebben gevonden, inclusief wat het meest populair en recent is.


Verbeteringen in tabellen

Je kunt vanaf nu tabellen maken die 50 kolommen breed zijn, en vervolgens horizontaal scrollen. Hier een voorbeeld.


Webhook support

Je kunt nu geautomatiseerde workflows maken met ondersteuning van webhooks, die worden geactiveerd externe events. Geschikt voor Tableau Online en Tableau Server. Met ondersteuning voor webhooks zijn de mogelijkheden ongekend. Je kunt bv workflows bouwen die gebruikers via Slack op de hoogte brengen van nieuwe inhoud, of automatisch case-tickets maken binnen ServiceNow als een uittreksel mislukt.


Meer info over 2019.4 features vind je hier