Tableau & Alteryx Consultant

Erik van de Beek

Erik is consultant en gespecialiseerd in datavoorbereiding en visuele data-analyse met behulp van Alteryx en Tableau. Vanuit een geesteswetenschappelijke achtergrond ontwikkelde Erik tijdens zijn studie een interesse in data.

Biografie

Erik is consultant en o.a. gespecialiseerd in datavoorbereiding en visuele data-analyse met behulp van Alteryx en Tableau. Vanuit zijn achtergrond in de geesteswetenschappen kreeg Erik tijdens zijn studie interesse voor data.

Dit bracht hem tot het volgen van de HvA-opleiding Make IT Work. Toen hij bij The Information Lab begon raakte hij steeds meer geïnteresseerd in de verbinding tussen de ruwe data en de visualisatie in de echte wereld. Dankzij zijn dubbele achtergrond in de geesteswetenschappen en bètawetenschappen is Erik gedreven om die twee ook in zijn dagelijkse werk op elkaar af te stemmen. Zijn doel is om het verhaal achter de cijfers te vertalen in heldere en begrijpelijke lijnen, toegankelijk voor iedereen.

Sinds hij begon bij The Information Lab in 2021 heeft Erik voor verschillende klanten gewerkt, vooral met Tableau. Voor een bedrijf in de retail heeft hij de Tableau Cloud omgeving heringericht, bij een ander bedrijf in retail de oude dashboards gedocumenteerd en herbouwd voor de toekomst. Verder heeft hij dashboards gebouwd voor allerhande klanten van vrijetijdssector tot verzekeraars.

TABLEAU PORTFOLIO

Certificaten

IT Skills

Talen

Persoonlijke blog artikelen van Erik

Pixabay, hieroglyphs, pcdazero.
Tableau

Documenteren, waarom en hoe? -1

Regelmatig wordt door klanten de vraag gesteld hoe ze het beste kunnen documenteren. Aan de andere kant komt het ook voor dat klanten nooit gedocumenteerd hebben, omdat er geen tijd

Lees meer »
Pixabay, hieroglyphs, pcdazero.
Tableau

Documenteren, waarom en hoe? -2

Dit is het tweede deel van twee blogs over documenteren, voor het eerste blog, zie deze link. Bovenstaand ziet u een standaard dashboard gebaseerd op de dataset Superstore. Aan de

Lees meer »

Featured Tableau Viz