Tableau & Alteryx Consultant

Erik van de Beek

Erik is consultant en gespecialiseerd in datavoorbereiding en visuele data-analyse met behulp van Alteryx en Tableau. Vanuit een geesteswetenschappelijke achtergrond ontwikkelde Erik tijdens zijn studie een interesse in data.

Biografie

Erik is consultant en o.a. gespecialiseerd in datavoorbereiding en visuele data-analyse met behulp van Alteryx en Tableau. Vanuit zijn achtergrond in de geesteswetenschappen kreeg Erik tijdens zijn studie interesse voor data.

Dit bracht hem tot het volgen van de HvA-opleiding Make IT Work. Toen hij bij The Information Lab begon raakte hij steeds meer geïnteresseerd in de verbinding tussen de ruwe data en de visualisatie in de echte wereld. Dankzij zijn dubbele achtergrond in de geesteswetenschappen en bètawetenschappen is Erik gedreven om die twee ook in zijn dagelijkse werk op elkaar af te stemmen. Zijn doel is om het verhaal achter de cijfers te vertalen in heldere en begrijpelijke lijnen, toegankelijk voor iedereen.

TABLEAU PORTFOLIO

Certificaten

IT Skills

Talen

Persoonlijke blog artikelen van Erik

Refresh symbols
Alle

Tableau verversen

Als u een workbook maakt zijn er twee manier waarop de data gekoppeld is: Live of Extract. Maar welke van de twee is het beste? En wat is het verschil?

Lees meer »
Paperwork or Licenses
Alle

Wat zijn Tableau licenties?

Om gebruik te kunnen maken van Tableau is een licentie nodig. Met een licentie krijgt u toegang tot de software van Tableau. De verschillende onderdelen van Tableau zijn: De software

Lees meer »

Featured Tableau Viz