Dit is het tweede blog over het maken van een verborgen hiërarchie te maken zonder plus/min-knop, het eerste blog is hier te vinden. Het derde blog is via deze link te vinden (in het laatste blog is informatie te vinden over het aanpassen van de lay-out of vormgeving).

Dit blog lijkt op ‘Verborgen hierarchie (1)’ . Om de basis voor een verborgen hiërarchie te maken zonder plus/min-knop kunnen de stappen uit het vorige blog herhaald worden. In het onderstaande blog wordt dit toegelicht hoe er meerdere lagen te maken.

Maak eerst een parameter (P_Select Dimension 2):

Maak vervolgens een nieuw calculated field aan:

De bedoeling is dat de gebruiker bij het doorklikken de balk ‘C_Sub-Category’  en ‘C_Productname’ niet alle waarden te zien krijgt. Zodoende kunt u laten zien of waarden onzichtbaar blijven omdat ze niet aan de eisen voldoen. 

Vervolgens moet er een Action aangemaakt worden via de knop Worksheet in de taakbalk bovenin (zie vorig deel). Voeg de onderstaande actie toe (Add Parameter Action)

(In field moet de naam van het bronveld/veld waarnaar verwezen wordt ingevuld worden. In dit geval het calculated field uit deel 1: C_Sub-Category).

Sleep nu C_Productname naar Rows en je hebt een doorklikmodel zoals hieronder. In een dashboard ziet het er hetzelfde uit en ontbreken de knoppen met een ‘+’  of ‘-’ die midden in de kolomnaam verschijnen.

Je/U hebt nu een verborgen hiërarchie kunnen maken zonder plus/min-knop met twee lagen/dimensions. Voor het vervolg: hier is het derde blog te vinden.