College Mike Droog is door Snowflake aangedragen als Rising Data Superhero (als 1 van de 9 voorgestelde kandidaten!). Supergaaf en een hele eer, maar wat is dat precies een Rising Data Superhero? In dit blog legt Mike uit wat een Rising Data Hero precies is, wat hij heeft gedaan om er een te worden en wat hij in zijn nieuwe helden rol gaat doen.

Rising Data Superhero Mike Droog

Wat is een Snowflake Rising Data Superhero?

Het Rising Data Superhero programma is gemaakt als opstapje naar het Data Superhero programma van Snowflake. Beide programma’s zijn gemaakt om mensen die teruggeven aan de Snowflake community een podium te geven. Snowflake zelf omschrijft Data Superheroes als:

Als Rising Data Superhero help en onderwijs je andere Snowflake gebruikers door kennis, tips en best practices te delen. Zowel online als in real life.

Hoe word je er een?

Na een tijdje met Snowflake gewerkt te hebben, kwam ik Christopher Marland tegen op het Snowflake Summit. We begonnen te praten over een idee die hij had voor wekelijkse Snowflake uitdagingen.

Dit idee had nog een klein zetje nodig en meer input om het geschikt te maken voor beginners. Dus vroeg ik hem of hij er samen aan wilde werken om het idee te realiseren.

Samen met Martijn (voor zijn technische kennis over systemen/websites) pakten we een tafel, pen en een servet and schreven we op wat we nodig hadden om dit idee werkelijkheid te maken. Frosty Friday was geboren.

We hebben nu challenge #9 gepubliceerd. Dit is wat we tot nu toe bereikt hebben:

  • Wekelijkse uitdagingen gaan nog steeds hard
  • 132 geregistreerde gebruikers
  • Binnenkort een giveaway met een bekende Snowflake auteur
  • Meeting met het Snowflake team, die willen graag samenwerken voor challenges. Zij delen voortaan informatie over aankomende features met ons. En ten slotte of we open staan voor shoutouts bij shows en blogs!

Dus met Frosty Friday wat goed loopt, en een stukje reclame door Christopher, ben ik uitgenodigd om het Rising Data Superheroes programma van Snowflake te joinen. En ik heb de uitnodiging geaccepteerd!

Wat doe je als Rising Data Superhero?

De komende weken zal ik verschillende trainingen volgen, helpen met (social) media, en de Snowflake ontwikkelaars en huidige Data Superheroes ontmoeten.

Ons voornaamste doel met Frosty Friday was om een omgeving te maken waar mensen hun handen vuil kunnen maken. Enerzijds met wat laagdrempelige challenges, maar ook wat moeilijkere vragen om de meer ervaren gebruiker uit te dagen. We zijn volgens mij op de goede weg, en met het (Rising) Data Superhero programma hebben we nu ook een platform om het met mensen te delen.

Nieuwsgierig naar de Snowflake? Neem contact met ons op. Of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en we houden je op de hoogte. Het is binnen 3 seconden geregeld, vul in de sidebar rechts je naam en email in. Je kunt op elk moment opzeggen.