Alteryx presenteerde in Denver tijdens Inspire Americas 2022 Auto Insights. Een cloud native SaaS solution die in minuten waardevolle inzichten uit de aangeleverde data source haalt. In dit blog, Wat is Auto Insights van Alteryx?, vertel ik kort wat Auto Insights doet. Daarnaast behandel ik hoe Auto Insights werkt en toon ik use cases. Ten slotte schat ik in wanneer we Auto Insights in EMEA mogen verwachten.

Wat doet Auto Insights?

De gebruiker krijgt van Auto Insights in seconden een gepersonaliseerde “data story.” Hierin worden trends, nuances en kansen zichtbaar gemaakt. Daarnaast kan de gebruiker moeiteloos overgaan tot een root cause analyse. De eindgebruiker heeft minder diepgaande kennis nodig van de onderliggende data om tot inzichten te komen. Hierdoor kan hij tot snelle data gedreven besluitvorming over te gaan. Ook aardig is dat anders onopgemerkte signalen in de data aan de oppervlakte worden gebracht.

Hoe werkt het?

Vrij simpel eigenlijk. Vanuit Alteryx Cloud, Designer of Server, maar ook vanuit CSV of de meeste ODBC databases verbind je met je data. De data moet wel tijdreeks en transactioneel van aard zijn. Vervolgens gaat Auto Insights aan het werk en binnen minuten (tijdens de demo hadden ze het over 70 seconden) staat er een gepersonaliseerd rapport klaar. Auto Insights kijkt naar klikgedrag van de gebruiker en past daar de rapporten op aan. Zo personaliseert het rapport over tijd steeds verder.

Het is mogelijk dat de standaard rapportage met inzichten komt die al bekend of niet relevant zijn. Gelukkig kun je de rapporten aanpassen. Metrics kunnen indien nodig beter gemapt en geprioriteerd worden. Trends kunnen invulling van interpretatie krijgen. Verder lijken er mogelijkheden te bestaan om custom metrics te definiëren in de configuratie van de rapportage.

De configuratie kan worden gedaan door “creators” en de eindgebruiker is dan een “viewer.” Een Basis Auto Insights licentie is gestructureerd als een pakket van een aantal creator en viewer licenties. Hierin zijn verschillende samenstellingen mogelijk. Daarbuiten kunnen losse licenties worden gekocht, bovenop het basis pakket.

Use Cases

Alteryx geeft een overzicht van onderstaande use cases:

Wanneer mogen we Auto Insights in EMEA verwachten?

Momenteel is Auto Insights nog niet beschikbaar in EMEA, maar wellicht dat daar rond oktober ’22 verandering in komt. Misschien dat Alteryx Inspire Europe mag dienen als launch voor Auto Insights. Wie weet…

Wil je nu meer weten over Alteryx Auto Insights, check ons blog, of neem contact met ons op. We zijn ook beschikbaar voor vragen tijdens Alteryx Inspire Europe 2022.

Mei 2022 waren we met The Information Lab aanwezig op Alteryx Inspire Americas in Denver. Een bron van inspiratie, waar nog meer blogs over geschreven zijn.

Heb je Alteryx hulp of uitleg nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor onze workshops en trainingen of huur een consultant in.

Wil je nog meer leren over Alteryx, Tableau, Snowflake of The Information Lab, check dan ons blog of onze website.

Dit blog schreef ik in het Nederlands en wordt automatisch vertaald naar het Engels.