Van 15 tot en met 20 mei 2022 was ik, samen met vijf collega’s in Denver om de conferentie Alteryx Inspire Americas 2022 te bezoeken. Dit was mijn eerste conferentie sinds ik voor The Information Lab Nederland werk. Voor mij was dit een zeer leerzame en leuke ervaring. Ik kwam geïnspireerd en vol energie terug van de conferentie. In deze blog vertel ik voornamelijk over mijn ervaring van Alteryx Inspire Americas 2022 en zal maar kort ingaan op nieuwe lanceringen.

Indeling van Alteryx Inspire Americas 2022

Op maandag en dinsdag was het mogelijk om live trainingen te volgen. Ik had ook de kans naar de partnersessie te gaan op dinsdag. Hier kregen wij als eerste te horen aan welke nieuwe producten wordt gewerkt en zagen wij een demonstratie van een aantal van deze producten. De echte start van de conferentie was op woensdag.

General Sessions

De dagen begonnen en werden afgesloten met general sessions. Hier kwam duidelijk naar voren dat men van Alteryx zich richt op data democratization, het toegankelijk maken van data voor iedereen en het leven gemakkelijker maken en verbeteren van mensen. Tijdens deze sessie werd ook kort verteld over de nieuwe producten en werd een korte demonstratie van een aantal van deze producten vertoond.

Individual Sessions

Na de general sessions was het mogelijk om individual sessions te bezoeken. Dit waren sessies over user cases, demonstraties van nieuwe producten, of sessies over een bepaald thema zoals workflow optimalization, of text mining. Voor mij waren deze sessies een van de grote pluspunten. Ik leerde hoe bedrijven Alteryx gebruiken om hun problemen op te lossen en deed veel kennis op over Alteryx

Alter.Nation

Tijdens de sessies door kon je ook rondlopen op Alter.Nation. In deze hal kon je kramen bezoeken van sponsoren, zoals bijvoorbeeld The Data School. Daarnaast was het mogelijk om zelf aan de slag te gaan met nieuwe en bestaande producten en vragen te stellen aan medewerkers van Alteryx. Dit was de mogelijkheid om door te vragen en meer te zien van de nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe producten

Tijdens de conferentie Alteryx Inspire Americas 2022 werden te veel nieuwe producten en aanpassingen getoond om op te noemen. Vandaar dat ik alleen de drie producten opnoem die voor mij het interessantste waren.

Designer Cloud Powered by Trifacta

Misschien wel de belangrijkste aankondiging van Alteryx Inspire Americas 2022 was Designer Cloud Powered by Trifacta. Dit is een cloud native ETL tool waarmee je vanuit je browser je data preparatie kan doen. Alteryx heeft begin dit jaar Trifacta opgekocht, waardoor het uiterlijk (nog) niet lijkt op Alteryx Designer. Langzaam aan zal het uiterlijk veranderen en worden de mogelijkheden van Alteryx Designer toegevoegd.

Auto Insights

Auto Insights is wederom cloud native. Binnen een paar minuten kan je met deze tool een rapport maken van je data. Dit kan je daarna gemakkelijk kan delen met collega’s of klanten. Auto Insights zal automatisch inzichten geven, zoals welke 5 factoren hebben de meeste invloed gehad op de omzetstijging afgelopen maand. Het idee is dat de eindgebruiker van een rapport zelfstandig de data kan verkennen en de hulp van een analist niet meer, of minder nodig is.

Intelligence Suite

Alteryx heeft haar machine learning gedeelte uitgebreid met Intelligence Suite. Met Intelligence Suite is het mogelijk om Computer Vision en Text Mining toe te passen. Je kan bijvoorbeeld tekst uit een factuur halen, de sentiment van een tekst bepalen, of een foto analyseren.

Conclusie van Alteryx Inspire Americas 2022

Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan over de mogelijkheden van Alteryx en kan niet wachten om zelf aan de slag te gaan met de nieuwe lanceringen. Daarnaast heb ik veel kunnen netwerken en mijn collega’s beter leren kennen.


Mei 2022 waren we met The Information Lab aanwezig op Alteryx Inspire Americas in Denver. Een bron van inspiratie, waar nog meer blogs over geschreven zijn.

Heb je meer hulp of uitleg nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor onze workshops en trainingen of huur een consultant in.