We keken elkaar wel even raar aan tijdens de Sneaks toen Jad Raad op het podium verscheen. Hij was direct gewapend tegen Jordan Klepper, de komiek die met lachwekkend cynisme de sneaks wat meer sjeu moest geven. Zijn opvallend kapsel en bizarre introductie deed deze product sneak denken aan een practical joke. Dit kan toch niet serieus zijn? De MeetBot 2000.

Het houden van vergaderingen gaat gepaard met uitdagingen. Een van de uitdagingen is het zo goed mogelijk behouden van informatie uit die vergadering. Toch gaan nog wel eens besluiten, aandachtspunten, of wie wat wanneer zei verloren. Dat kan nu eenmaal omdat het niet goed is vastgelegd, of wellicht niet gehoord, of door concentratieverlies na verloop van tijd. De MeetBot 2000 moet uitkomst bieden.

Benodigdheden:

  1. Een goede audiorecording van de vergadering of bijeenkomst.
  2. Alteryx Designer (en blijkbaar ook Cloud)
  3. de MeetBot 2000 tool.

Volgens de sneak is het een kwestie van de MeetBot tool naar je canvas slepen en de audio file als input configureren. MeetBot is dus een Audio Recording Input Tool. Run de flow en automatisch opent Designer Cloud met een UI waarin direct een samenvatting van de bijeenkomst wordt getoond in de vorm van een aantal overzichtjes.

De meeste elementen in de overview zijn aan te klikken voor extra informatie (drill down). Zo kan je per aanwezige zien hoe lang die sprak, wanneer precies, waarover en wat het sentiment was op die momenten.

Eventueel kan je een rapport downloaden, of het hele transcript nog eens doorlezen.

Helaas weten we nog niet of en wanneer we MeetBot 2000 mogen verwachten. Ik zou het wel mooi vinden als deze tool beschikbaar komt. Persoonlijk voorzie ik echter nog veel issues met voice to text, nog los van de toepassing in andere talen dan het Engels. En uiteindelijk gok ik dat er ook wel een prijskaartje aan zal hangen. Desalniettemin: Indrukwekkende pitch.

Mei 2022 waren we met The Information Lab aanwezig op Alteryx Inspire Americas in Denver. Een bron van inspiratie, waar nog meer blogs over geschreven zijn.

Heb je Alteryx hulp of uitleg nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor onze workshops en trainingen of huur een consultant in.

Wil je nog meer leren over Alteryx of The Information Lab, check dan ons blog of onze website.

Dit blog schreef ik in het Nederlands en wordt automatisch vertaald naar het Engels.