Ik was in Denver aanwezig bij de breakout sessie “Alteryx Obscura”. Deze bijeenkomst met 8 Alteryx Aces moest het uiterste vragen van Alteryx door het in te zetten voor taken waarvoor het echt niet bedoeld is. De duistere krachten van Alteryx. Alteryx Obscura: Kan het in Alteryx?

  1. De eerste Ace, Chris McEleavey, had het op zich genomen Alteryx bruikbaar te maken voor het spel Wordle, een populair woordspelletje van de New York Times. Middels een flow worden je ingaven (in een Text Input Tool) aan de NYT Wordle getoetst en daarna in een Browse Tool met de juiste kleurschakeringen per beurt getoond. Is wordle zelf gebruiksvriendelijker? Ja. Is de Alteryx versie leuker? Voor ons natuurlijk wel. Het applaus dat volgde suggeerde dat in ieder geval wel. De flow zou binnenkort online moeten komen. Wanneer die er is, zal ik de link hier plaatsen.
  2. Twee andere Aces hadden van Alteryx een quizmaster gemaakt. Je moet wel zelf even de vragen formuleren en ingeven middels een Text Input Tool, maar Alteryx stelt vervolgens de vragen met pauzes ertussen om antwoord te geven. Alteryx stelt de vragen niet schriftelijk, maar mondeling via de text-to-speech funtie van windows. Wellicht dat Alteryx in de toekomst middels een MeetBot-achtige tool en/of text mining ook het antwoord kan valideren. Dat zou extra leuk zijn. Volgende halte is dan de Sarcastic Respons Tool.
  3. Jesse Clark en Steve Ahlgren hadden samen besloten een Flow te schrijven die Alteryx inzetbaar maakt als programmeerbare CPU. Zinloos natuurlijk, maar toch heel interessant om te zien hoe een enorm pakket aan macro’s in macro’s in macro’s een product op levert dat qua rekenkracht min of meer gelijkwaardig is aan de Colossus II (1944). Ze concludeerden dat volgens de wet van Moore het niet lang zal duren voor we Doom kunnen spelen op een Alteryx Flow.
  4. Mark Frisch en Alberto Guisande hielden een klein college over hoe je een simpele taak heel moeilijk kan maken. Vermakelijk, gecompliceerd, hilarisch, onnavolgbaar, maar niet erg leerzaam en helaas evenmin reproduceerbaar in dit blog.

De boodschap die voordurend werd uitgedragen tijdens deze breakout sessie was duidelijk, zowel impliciet als expliciet: Kan het met Alteryx? Ja, het kan. De vraag is dus nooit of het kan, maar hoeveel tijd er beschikbaar is. Er is binnen de Alteryx community altijd genoeg energie en creativiteit om je te helpen het onmogeljke mogelijk te maken.

Mei 2022 waren we met The Information Lab aanwezig op Alteryx Inspire Americas in Denver. Een bron van inspiratie, waar nog meer blogs over geschreven zijn.

Heb je Alteryx hulp of uitleg nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor onze workshops en trainingen of huur een consultant in.

Wil je nog meer leren over Alteryx of The Information Lab, check dan ons blog of onze website.

Dit blog schreef ik in het Nederlands en wordt automatisch vertaald naar het Engels.