Deze week ontving ik van Alteryx Fulfillment de licentie voor EU Location Insights. Een code, een link naar de download en korte instructie was de inhoud daarvan. Hoe nu verder? Waarschijnlijk is dit het punt waar de lezer zich bevindt. Ik help je in dit blog graag verder met Alteryx Data Products lokaal installeren.

Aandachtspunten

  1. Ik laat in dit blog installatie van fysieke (HD) datapacks buiten beschouwing.
  2. De Alteryx EU Location Insights Datapack neemt al snel 21 GB in, dus zorg dat je voldoende capaciteit hebt. Reken datapack + aanbevolen ruimte voor Designer (500 GB).
  3. Sluit Alteryx voordat je begint met de installatie.
  4. Je hebt de data package gedownload vanuit het Alteryx Licencing & Download portaal. Dit kan wel even duren (bij mij een klein halfuur.)

Installatie

Open in je windows omgeving (ik werk op een mac, en heb Alteryx draaien op Windows in Parallels) de downloadfile en unzip de download. Vervolgens start je “AlteryxDataInstall.exe”. De install wizard zal openen. Klik “Next” in het welkom scherm.

1. Check de licence agreement en vink de checkbox. Klik vervolgens op “Next”.

2. Vink de datasets aan die je geïnstalleerd wil hebben en klik vervolgens op “Next”.

3. Selecteer eventuele datasets om te deïnstalleren. Klik op “Next”.

4. Kies een directory, of (zoals ik) installeer naar de default directory. Klik “Finish”.

5. Heb geduld. De installatie de EU dataset duurde in mijn geval ongeveer 15 minuten. Grotere pakketten kunnen er tot wel 3 uur over doen.

6. Sluit de Install wizard.

Resultaat

Ik kan nu in een aantal bekende Spatial Tools (Distance, Trade Area) gebruik maken van de dataset.

Er is ook een tool bijgekomen: Non Overlap Drivetime. Deze producteert een drivetime trade area, in de vorm van een isochroon.

Alteryx Data Products lokaal installeren, zo doe je dat. Meer weten over de Locations Dataset? Heb je meer hulp of uitleg nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor onze workshops en trainingen of huur een consultant in.

Wil je nog meer leren over Alteryx of The Information Lab, check dan ons blog of onze website.