Als ik in Alteryx werk vind ik het prettig om te weten wat het aantal records is dat er (nog) in een dataset zitten na iedere tool. Standaard wordt dit weergeven terwijl de workflow gedraaid wordt. Dit ziet er als volgt uit:

Hierboven zie je dat de dataset begint met 4.182 records. Na de bewerking in de formula tool zijn er nog steeds 4.182 records over. De summarize tool brengt hier verandering in. Zodra de bewerking gedaan is zijn er nog maar 18 records over. De select tool brengt hier geen verandering meer in, dus de workflow eindigt met een dataset die 18 records bevat.

Doordat deze informatie standaard alleen gegeven wordt tijdens het draaien verdwijnen de transparante blokjes met informatie ook redelijk snel. Als je een grote workflow hebt is er niet genoeg tijd om alle blokjes te checken voor ze weer verdwijnen. Je kan echter instellen dat de blokjes blijven staan op je canvas!

Dit doe je via je workflow configuratie instellingen. Kies in het tabblad ‘Canvas’ voor ‘Show’ in het dropdown menu bij ‘Connection Progress’

Nu zullen de blokjes met informatie niet meer verdwijnen nadat je een workflow voor de eerste keer hebt gedraaid. En iedere keer wanneer je de workflow draait wordt de informatie over het aantal records in je dataset bijgewerkt.

Mocht je deze blokjes helemaal niet willen zien kun je inplaats van ‘show’ ook voor ‘hide’ kiezen.

Meer uitleg of hulp nodig? Neem deel aan onze events en trainingen of huur een van onze consultants in!