5 redenen om Alteryx te gebruiken

Veel organisaties gebruiken verschillende systemen waarin belangrijke bedrijfsdata wordt opgeslagen. Maar zelfs al zouden al deze gegevens in één systeem bij elkaar zitten, dan nog kun je er niet zo maar meer aan het visualiseren of analyseren slaan. Je ontkomt er dus niet aan om deze data op te halen, samen te voegen en te bewerken. Onze oplossing? Alteryx

In dit blog geef ik je 5 redenen om Alteryx te gebruiken.

1. Verbinden met diverse bestandssoorten én servers

Hoe en waar je informatie ook opgeslagen is, met Alteryx kun je er altijd bij. Natuurlijk kun je CSV-en Excel-bestanden openen, maar ook bijvoorbeeld JSON, SQLite, en GIS zijn geen probleem voor Alteryx. Ook kun je een verbinding maken met alle bekende servers als Snowflake, MySQL, Microsoft Azure, SAP, Salesforce etc. En nadat je de data hebt opgehaald en bewerkt, sla je je gegevens met hetzelfde gemak weer op dezelfde plaats en manier op. Alle mogelijkheden vind je in deze lijst. En voor wie het écht liever zelf doet: je kunt gelukkig ook nog steeds handmatig een tabel schrijven.

2. Controle over je data

Met Alteryx heb je volledige controle over je data. Nadat je verbinding hebt met je databronnen, blijft alles wat je daar vervolgens mee doet binnen de workflow. Alteryx voert je bewerkingen uit op een kopie van de data, dus je loopt niet het risico dat je informatie wist of overschrijft. En als je aan het einde van je workflow nieuwe output wil genereren, dan kan dat natuurlijk. Sla je bestand op in de vorm die je wil, of publiceer je data direct op Tableau Server voor verdere analyse en visualisatie.

3. Eenvoudig in gebruik

Datawarehousing is altijd het terrein geweest van SQL-experts. Voor Alteryx is die expertise niet nodig. De duidelijke en eenvoudige tools drag & drop je zo in je workflow, met je muis creëer je eenvoudig verbindingen met andere tools. Elke tool is met een helder configuratiescherm in te stellen in normale mensentaal. Zo pas je gemakkelijk datatypen aan, sorteer, selecteer en filter je  Maar wie de taal van de liefde data wel spreekt, kan zich te buiten gaan in de Formula-tool (die je gelukkig je gelukkig ook alles wil voorzeggen) en met RegEx-functies.

4. Meer dan alleen ETL: analytische, statistische en voorspellende functies

Natuurlijk is Alteryx een ETL-programma. Net als de mise en place in de keuken kun je al je ingrediënten klaarleggen, snijden en wegen, klaar om er de mooiste gerechten mee te maken. Maar met Alteryx kun je niet alleen data bewerken, maar ook creëren door berekeningen uit te voeren, statistische analyses los te laten op je brondata, geolocaties toevoegen en zelfs iteratieve en voorspellende functies toepassen.

5. Automatiseren en herhalen

Werk je vaker met vergelijkbare databronnen? Dan hoef je niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Met macro’s kun je onder meer (deelprocessen van) workflows standaardiseren, opslaan en in andere workflows gebruiken. Zo kun je een vaste volgorde van tools in één keer op je data loslaten. Ook zijn er macro’s die steeds een nieuw deel van je data verwerken, en macro’s die net zo lang lopen totdat aan een bepaalde voorwaarde voldaan wordt. Meer weten over macro’s? Kijk dan ook de onderstaande video van onze collega’s van The Information Lab UK.

Bonus

Krijg je elke week een nieuw rapport binnen met een standaard format dat er steeds ook op dezelfde manier uit moet komen? Dan kun je je leven nóg makkelijker maken. Alteryx kan de nieuwe rapporten zelf ophalen, door de workflow halen en na afloop zelfs automatisch versturen naar je collega’s. Zo hou jij tijd over voor interessantere taken.


Meer lezen over Alteryx? Wij hebben een hele lijst met blogs over allerlei Alteryx-onderwerpen. Twijfel je nog of Alteryx iets voor jou of jouw organisatie is? Neem gerust eens contact op met een van onze collega’s. Wij helpen je graag verder met jouw datavraagstukken.