Het kan momenteel gebeuren als je de Publish to Tableau Server tool gebruikt in Alteryx om een DataSource te publiceren naar Tableau Online dat je de volgende error krijgt ‘Error: The file was not uploaded successfully’.
Dit komt omdat de nieuwe omgeving van Tableau Online een verandering heeft doorgevoerd in hoe de API reageert en welk bericht er wordt teruggestuurd.
De huidige oplossing is omschreven op Alteryx’s eigen community forum onder deze pagina.

Zorg ervoor dat je de laatste variant hebt van de Publish to Tableau Server tool, hier te vinden. Voor deze oplossing gebruik je versie nummer 2.
Wat je zult moeten doen is een aanpassing maken in de tool zelf. Omdat deze tool eigenlijk een Macro is kun je deze dus openen en een eventuele wijziging in maken. Let op, zorg altijd voor een back-up of kopie van de originele tool. Of download deze opnieuw via de eerder opgegeven link.

Tool Version 2 and Opening the Macro

Klik met rechtermuis op de Tool in Alteryx. Daar kun je zowel de versie van de tool kiezen, en daaronder zie je de optie om de Macro te openen.

In de nieuw geopende canvas kun je via ‘Edit’ in het menu linksboven, naar het ‘Find’ menu. Onder ‘Find:’ type je “257”, omdat wij tool nummer 257 zoeken (een Filter Tool). Momenteel is de filter de formule “findString([DownloadHeaders],”HTTP/1.1 201 Created”)>=0″.
Deze pas je aan naar “findString([DownloadHeaders],”HTTP/1.1 201″)>=0”.

Finding Tool 257

Dit is een tijdelijke oplossing, momenteel zijn ontwikkelaars van Alteryx en Tableau zijn op de hoogte van de problematiek en waarschijnlijk snel met een oplossing komen. Voor nu is dit iets waardoor je snel weer data kunt verversen met de Publish to Tableau Server tool.

Voel je vrij om contact met mij op te nemen via LinkedIn.
Verdere uitleg of hulp nodig? Kijk op onze trainings pagina en vind de juiste training voor jou. Je kunt mij ook inhuren als consultant!

Tags: