Sinds de release van Tableau 2020.2 is het mogelijk om alle belangrijke cijfers waar je in geïnteresseerd bent op één plek te verzamelen, zelfs als deze over meerdere dashboards verspreid zijn. Namelijk door gebruik te maken van Tableau Metrics.

Inzichten creëren

Metrics is Tableau’s nieuwste toevoeging waar eindgebruikers een standaard visualisatie kunnen maken op basis van informatie die voor hen van interessant is. Voordeel is dat je gebruikers niet meer meerdere dashboards hoeven te openen om de belangrijkste inzichten te krijgen, en daarnaast is het geoptimaliseerd voor weergave op mobiele telefoons.

Tableau Metric Mobile

https://www.tableau.com/2020-2-features

Waarom Metrics

Wat vaak gebeurd is dat gebruikers aan het begin van hun dag meerdere dashboards openen om te zien of er bepaalde acties nodig zijn om bij te sturen of misschien een succes om te vieren. Dat kon vroeger voor een gedeelte met Alerts, nadeel is dat Alert werken met voorwaarden en als loss email gestuurd worden. Met Tableau Metrics heeft een eindgebruiker alle inzichten op één plek, zonder meerdere workbooks te hoeven openen.

Meerdere Metrics op een server.

Zoals je ziet kunnen alle KPI’s naast elkaar worden getoond. En de Metrics met een tijdsoverzicht tonen ook een vergelijk met de vorige periode in percentage verhoging of daling.
Daarnaast kunnen gebruikers doorklikken voor meer informatie, en in dat overzicht eventueel zelfs verdiepen naar het workbook zelf.

Metrics verdieping, met mogelijk om naar het originele Dashboard te gaan.

Hoe maak je Metrics aan?

Maar hoe maak je dan een Metrics als gebruiker? Bovenin de ribbon op de Tableau server is een nieuwe knop toegevoegd, Metrics. Met het symbool van een kleine lijn grafiek. Daarna kies je de measure die je wilt volgen, en Tableau doet de rest. Wanneer de visualisatie geen datum veld heeft zal er alleen het huidige getal worden getoond, en geen vergelijk met de voorgaande periode.

Make Metric

Metric maken.

Zoals je kunt zien, een snelle en handige manier om overzicht en focus te creëren. Alle belangrijke zaken makkelijk inzichtelijk en geoptimaliseerd voor mobiel. Perfect om de dag te beginnen en te weten waar je focus ligt.

Voel je vrij om contact met mij op te nemen via LinkedIn.
Verdere uitleg of hulp nodig? Kijk op onze trainings pagina en vind de juiste training voor jou. Je kunt mij ook inhuren als consultant!

Tags: