Een KPI indicator geeft op een visuele manier weer wat op dat moment de stand is van je KPI. In deze blog wordt beschreven hoe je dit kan doen als je twee opties hebt, positief ▲, en negatief ▼. Wat nu als je meerdere opties wil weergeven?

Dan heb je een aantal calculaties nodig, afhankelijk van het aantal opties dat je wil weergeven. In deze blog hou ik het bij drie opties, dan heb ik de volgende calculaties nodig:
• KPI Indicator Status?
• KPI Indicator Status positief
• KPI Indicator Status neutraal
• KPI Indicator Status negatief

Met de [KPI Indicator Status?] geven we aan welke statussen er zijn. In dit geval zijn dit positief ▲, neutraal ● en negatief:

IF [YoY vorig kwartaal?] > 0 THEN ‘▲’
ELSEIF [YoY vorig kwartaal?] = 0 THEN ‘●’
ELSEIF [YoY vorig kwartaal?] < 0 THEN ‘▼’
END

Je kan natuurlijk meer opties kiezen, maar let er dan op dat je er ook een bijpassend symbool bij hebt, en elke optie extra heeft weer een nieuwe calculatie nodig zoals hier onder:

IF [KPI Indicator Status?] = ‘▲’ THEN ‘▲’
ELSE ”
END
IF [KPI Indicator Status?] = ‘●’ THEN ‘●’
ELSE ”
END
IF [KPI Indicator Status?] = ‘▼’ THEN ‘▼’
ELSE ”
END

Deze gebruik je nu vervolgens, volgens het concept zoals in deze blog beschreven. Dat ziet er dan als volgt uit:

Dit wordt dan je uiteindelijke resultaat:

Klik hier om het workbook te downloaden.

Natuurlijk hoop ik dat je iets gehad hebt aan deze blog! Laat je weten of je er iets aan hebt gehad? Je kan mij volgen op Twitter (@MaryseMonen) en Tableau Public, dan volg ik je terug. Meer uitleg of hulp nodig? Neem deel aan onze workshops en trainingen of huur onze consultants in. Tot de volgende keer!