De Big Data Expo 2019 was weer een groot succes. We hebben letterlijk honderden mensen op de gedeelde stands van Tableau en Alteryx gesproken. Veel vragen gingen over wat de verschillen zijn tussen Tableau en andere vendors zoals Power BI. Met korte demo’s hebben we velen kunnen laten zien en overtuigen dat Tableau de meest gebruiksvriendelijke oplossing is, waarbij je geen coding nodig hebt om je visualisaties snel en eenvoudig te kunnen maken. Tableau is een oplossing voor Visual Analytics terwijl je met diverse andere platformen ook mooie dashboards kunt maken, maar dan moet je wel precies weten waar je naar op zoek bent, oftewel Data Visualisatie.

Drie van onze klanten, Fietsenwinkel.nl, Sports Alliance en Sweco, hebben presentaties gegeven hoe zij Tableau inzetten om meer inzichten te vinden en te delen binnen hun organisaties of met hun klanten.


Sports Alliance werkt voor bijna alle grote voetbal clubs in Europa en managen de fan data voor hen. Ze gebruiken Tableau voor het ontdekken van inzichten en het visualiseren. De clubs hebben via Embedded Tableau licenties toegang tot de dashboards. Sports Alliance heeft vertelt over een case die zij voor Feijenoord hebben uitgevoerd. De slides kun je hier vinden: https://www.bigdata-expo.nl/nl/programma/identifying-relations-between-feyenoord-seasonticketholders-based-access-control-data


Sweco is een van de grotere ingenieur bureau’s van Nederland/Europe. De missie van Sweco is om samen de samenlevingen en steden voor de generaties na ons veiliger, schoner en prettiger leefbaar te maken. Sweco werkt o.a. veel samen met gemeenten en geven ze inzicht in asset management via GIS, waarbij Tableau veel wordt ingezet. De presentatie tijdens de Big Data Expo ging over de “Staat van je Straat”. Staat van je Straat toetst elke straat in een gemeente op vier klimaatthema’s om inzicht te krijgen in mogelijke probleemgebieden. Dit is een hoop ruimtelijke data die voor elke straat en elk pand van een gemeente doorgerekend wordt. De slides kun je hier vinden: https://www.bigdata-expo.nl/nl/programma/klimaatverandering-bij-sweco-hoe-we-dashboards-inzetten-om-nieuwe-digitale-diensten-te


Hellorider, onderdeel van Fietsenwinkel.nl, heeft onlangs een nieuwe keuze gemaakt voor hun BI platform. Zij hebben tijdens hun presentatie uitgelegd welke keuze zij hebben gemaakt.


Wil je meer weten over deze presentie of in contact komen met de sprekers, neem dan contact met ons op.