Tableau heeft vandaag versie 2018.3 uitgebracht met wederom een groot aantal nieuwe features en verbeteringen. In deze blog een korte highlight van de belangrijkste items.

Set Actions


Set actions stellen je in staat om datapunten in je dashboard te selecteren en op basis hiervan een set te vullen. Omdat sets in Tableau bijna overal gebruikt kunnen worden (denk aan calculaties, filters en de marks card, maar ook op rows en columns) stelt dit je in staat om geheel nieuwe analyses te maken zoals bijvoorbeeld proportional brushing, selective drill down en het vergelijken van selecties met elkaar of het geheel.

Dashboard navigatieknoppen

De nieuwe dashboard navigatieknoppen maken het makkelijker om te navigeren tussen de verschillende dashboards in je workbook.

Multiple table storage

Met de nieuwe multiple table storage heb je de keuze om bij een extract de data in losse tabellen op te slaan, in plaats van een gematerialiseerde ‘platte’ tabel. Dit zorgt ervoor dat het aanmaken van extracts vele malen sneller wordt en dat er minder data opgeslagen hoeft te worden. Ook kun je een snelheidsverbetering verwachten bij het gebruik van de extract en het filteren van de data.

Transparante worksheets

Transparante worksheets stellen je in staat om grafisch zeer sterke dashboards te maken welke een hoge visuele impact hebben. Je kunt bijvoorbeeld grafieken deels over elkaar heen laten lopen, als ook gebruik maken van achtergrond afbeeldingen.

Heatmap

Met de nieuwe Density maps in Tableau wordt het makkelijker om hoge concentraties datapunten en patronen te analyseren. Dit visualisatie type kan gebruikt worden in kaartweergaven als in reguliere grafiektypen zoals een scatterplot.