Vorige week is Tableau versie 9.1 gereleased. In deze versie zijn een aantal nieuwe features opgenomen welke het bouwen van dashboards en analyseren van data een stuk makkelijker maken. Zo is het sinds versie 9.1 mogelijk om gebruik te maken van Web Data Connectors, zijn er aanpassingen doorgevoerd in de kaarten en het analytics pane en is er een geheel nieuwe mobile app gelanceerd.

Web Data Connectors

Met de nieuwe Web Data Connectors is het mogelijk om data beschikbaar op internet direct in Tableau in te laden. Denk hierbij aan de data beschikbaar via de APIs van Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram, maar ook aan data afkomstig van FitBit, Strava, MapBox of uw eigen website.

The Information Lab heeft alvast een aantal connectors ontwikkeld waarmee het onder andere mogelijk is om data uit bekende quantified self diensten te halen. Ga hiervoor naar http://data.theinformationlab.co.uk.

TIL_WebDataConnectors
Copyright © – The Information Lab 

Kaart functionaliteit

Er zijn ook nieuwe functies toegevoegd aan de mapping. Je kunt nu met 1 klik een selectie maken op basis van de afstand vanaf een bepaald punt. Erg handig als je bijvoorbeeld klanten wilt selecteren binnen een straal van 10 km van een winkel. Klik hier voor een demo video.

radial-selection
Copyright © – Tableau Software

Analytics pane

Daarnaast is er ook verbeterde analyse functionaliteit. Je kunt nu met een beweging betrouwbaarheidsintervallen en medianen slepen naar je grafieken.

analytics
Copyright © – Tableau Software

Tableau Mobile

De nieuwe Tableau Mobile app voor tablets heeft naast een nieuwe design nu ook de mogelijkheid voor het bekijken van offline snapshots en het editen van uw dashboards.

Tableau Mobile
Copyright © – Tableau Software

Wilt u weten wat Tableau voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.