Tableau Prep Builder voor het bouwen van dataflows

Met Tableau Prep Builder bouw je dataflows. In veel organisaties is ‘data prep’ (datavoorbereiding) voorbehouden aan mensen met speciale vaardigheden: de data-engineers en datawetenschappers van een bedrijf. Pas nadat de data is voorbereid, kunnen analisten en zakelijke gebruikers hun analyses gaan uitvoeren.

Dankzij Tableau Prep kan dit nu anders en kan iedereen data sneller dan ooit tevoren en intuïtiever voorbereiden. Je geeft teams de tools die nodig zijn om in alle vertrouwen data te combineren, vorm te geven en op te schonen, zodat ze sneller inzicht krijgen en betere zakelijke beslissingen kunnen nemen.

Tableau Prep bestaat uit twee producten: Tableau Prep Builder voor het bouwen van je dataflows en Tableau Prep Conductor voor het delen en beheren van flows binnen de organisatie.

Visualize Your Data In Minutes

Een compleet beeld van de data

Er zijn drie gecoördineerde weergaven. Deze laten je data op rijniveau, kolomprofielen en het gehele datavoorbereidingsproces zien. Afhankelijk van wat je aan het doen bent, kun je kiezen met welke weergave je wilt werken.

Key benefits

Direct resultaat met Tableau Prep Builder

Als je een waarde wilt bewerken, dan kan dat rechtstreeks. Wijzig het type join en zie direct het verschil. Met elke actie zie je de data veranderen, zelfs over miljoenen datarijen. Tableau Prep Builder geeft je de vrijheid om stappen opnieuw in te delen en om zonder consequenties te experimenteren.
Visualize Your Data In Minutes

Werk slimmer, werk sneller

Gebruik slimme functies om algemene data voorbereiding problemen op te lossen. Tableau Prep Builder maakt gebruik van fuzzy clustering om terugkerende taken om te zetten in bewerkingen die je met één klik uitvoert, zoals groeperen op uitspraak.
Key benefits

Verbind met meer data

Maak verbinding met lokaal en in de cloud opgeslagen data – of het nu gaat om een database of een spreadsheet. Zonder te programmeren heb je toegang tot verschillende data, die je kunt combineren en opschonen. Tableau Prep Builder werkt, heel slim, zoveel mogelijk in de database. Zo benut je bestaande database-investeringen voor snel flowverloop.
Visualize Your Data In Minutes

Blijf in de flow

Blijf in de analyseflow. Je kunt output eenvoudig openen met Tableau Desktop of delen via Tableau Server of Tableau Online. Het delen gaat gemakkelijk, zonder gedoe. Bovendien verbeteren bedrijfsresultaten, omdat het gat tussen datavoorbereiding en -analyse wordt gedicht.
Tableau Prep licenties kun je via The Information Lab aanschaffen.

Tableau Prep Builder Licenties

Wist je dat onze klanten gratis support ontvangen én toegang hebben tot onze Centre of Excellence?

Wij helpen je graag verder

Vraag een gratis demo aan