Business Intelligence Consultant

Tim Bakker

Tim helpt mensen om data te zien en te begrijpen. Kennis en ervaring met Tableau Desktop, Tableau Prep en Alteryx. In te zetten voor minimaal 1 dag of als detachering opdracht tot maximaal een half jaar.

Biografie

Tim is een BI-consultant die begrijpt dat data niet op zichzelf staat. Elk gegeven is een stukje van een groter verhaal. Tim helpt dat verhaal te ontdekken en over te brengen met heldere dataflows en intuïtieve visuals.

Als redacteur kent Tim het belang van het stellen van de juiste vragen, het filteren van belangrijke informatie en het scherp formuleren van de kernboodschap. Die vaardigheden combineert hij nu met kennis van Alteryx en Tableau om efficiënte workflows en mooie dashboards te creëren.

Na zijn master cultuurwetenschappen ging hij aan het werk als marketeer in de cultuursector, waar hij zijn creativiteit kon koppelen aan zijn te lang weggestopte analytische vaardigheden. Hier werkte hij met groeiend plezier met de dashboards van onder andere Google Analytics en Facebook. Een nieuwe interesse was gewekt. Afkomstig uit de sociale wetenschappen, maar getraind in de technische vaardigheden van een BI consultant, is Tim in een brug te vormen tussen IT en management. 

Opleiding

Na een korte tijd als student business economics, koos Tim uiteindelijk voor een studie cultuurwetenschappen, die hij afrondde in 2017 met een masterspecialisatie in beleid en marketing. In 2021 schreef hij zich in voor de opleiding Business & Data Analytics bij het Make IT Work-programma van de HvA, die hij januari 2022 afrondde.

TABLEAU PORTFOLIO

Certificaten

Alteryx Designer Core Certification

IT Skills

Talen

Persoonlijke blog artikelen van Tim

Blog

Hoe verlaag je cognitieve belasting?

Cognitieve belasting is de hoeveelheid werk die het kortetermijngeheugen moet verzetten om een bepaalde taak uit te voeren. Zolang er genoeg geheugenruimte voor handen is, zijn taken geen probleem. Maar

Lees meer »

Featured Tableau Viz