Business Intelligence Consultant

Tim Bakker

Tim helpt mensen om data te zien en te begrijpen. Kennis en ervaring met Tableau Desktop, Tableau Prep en Alteryx. In te zetten voor minimaal 1 dag of als detachering opdracht tot maximaal een half jaar.

Biografie

Tim is een BI-consultant die begrijpt dat data niet op zichzelf staat. Elk gegeven is een stukje van een groter verhaal. Tim helpt dat verhaal te ontdekken en over te brengen met heldere dataflows en intuïtieve visuals.

Als redacteur kent Tim het belang van het stellen van de juiste vragen, het filteren van belangrijke informatie en het scherp formuleren van de kernboodschap. Die vaardigheden combineert hij nu met kennis van Alteryx en Tableau om efficiënte workflows en mooie dashboards te creëren.

Na zijn master cultuurwetenschappen ging hij aan het werk als marketeer in de cultuursector, waar hij zijn creativiteit kon koppelen aan zijn te lang weggestopte analytische vaardigheden. Hier werkte hij met groeiend plezier met de dashboards van onder andere Google Analytics en Facebook. Een nieuwe interesse was gewekt. Afkomstig uit de sociale wetenschappen, maar getraind in de technische vaardigheden van een BI consultant, is Tim in een brug te vormen tussen IT en management. 

Opleiding

Na een korte tijd als student business economics, koos Tim uiteindelijk voor een studie cultuurwetenschappen, die hij afrondde in 2017 met een masterspecialisatie in beleid en marketing. In 2021 schreef hij zich in voor de opleiding Business & Data Analytics bij het Make IT Work-programma van de HvA, die hij januari 2022 afrondde.

TABLEAU PORTFOLIO

Certificaten

Alteryx Designer Core Certification

IT Skills

Talen

Persoonlijke blog artikelen van Tim

Tableau highlights
Alle

3 highlights uit Tableau highlights

Wil jij mooie highlights? Dan hoef je daarvoor niet meer de hete zomerzon in. In Tableau heb je namelijk zelf de macht over highlights… van je dashboard natuurlijk! Met highlight

Lees meer »
Tableau

Parameteracties II – Datumvelden

Wie zijn dashboards in Tableau interactief wil maken en de gebruiker de mogelijkheid wil bieden data te kiezen en selecteren, komt al snel uit bij parameters. In Deel 1 van

Lees meer »

Featured Tableau Viz