Tableau & Alteryx Consultant

Lars van Hoeve

Lars helpt mensen om data te zien en te begrijpen. Hij doet dit met veel enthousiasme en energie. In zijn manier van werken staat de gebruiker centraal.

Biografie

Lars is geboren en opgegroeid in het prachtige Zeeland. Hier was hij vaak op het voetbalveld, de tennisbaan of al windsurfend op het water te vinden.

Voor zijn studie is Lars verhuisd naar Utrecht. Hier woont hij nog steeds met veel plezier. Aan de Universiteit Utrecht heeft hij zowel zijn Bachelor Planologie als zijn Master Geographical Information Management and Applications (cum laude) weten te halen. Ook heeft Lars een minor in Stedenbouw aan de Technische Universiteit Delft met succes afgerond.

Voor zijn afstudeeronderzoek Geovisual Football Analytics won Lars de scriptieprijs uit handen van Geo-Informatie Nederland. Direct na zijn afstuderen ging hij door met dit onderzoek als stagiair bij SciSports. Hier leerde Lars de programmeertaal Python en maakte hij zijn eerste interactieve visualisatie.

Na zijn stage is Lars begonnen als GIS & ICT consultant bij Europa’s grootste ingenieurskantoor Sweco. Hier heeft hij in vier jaar tijd veel kennis opgedaan van geografische informatie systemen, ETL processen en het visualiseren van geo-informatie.

Nieuwsgierig naar nieuwe mensen en vaardigheden heeft Lars in augustus 2021 de overstap gemaakt naar The Information Lab. Hier werkt hij hard, maar met plezier aan zijn vaardigheden. Ooit hoopt Lars zijn visualisaties terug te zien in de krant. Zijn communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, wat een groot voordeel zal zijn bij het werken in teams.

Naast consultant bij The Information Lab is Lars drie keer per week op en naast het voetbalveld te vinden. Eerst als voetballer, tegenwoordig al een aantal jaar als trainer-coach. Om zelf fit te blijven gaat Lars wekelijks boksen met zijn buurman, squashen met zijn vriendin en crossen in de bossen.

TABLEAU PORTFOLIO

Certificaten

IT Skills

Talen

Persoonlijke blog artikelen van Lars

Featured Tableau Viz