Tableau & Alteryx Consultant

Joris van den Berg

Joris helpt mensen om data te zien en te begrijpen. Het liefste door deze te plotten op een kaart. Joris is een expert op het gebied van Geografische Informatie Systemen (GIS). In te zetten voor minimaal 1 dag of als detachering opdracht tot maximaal een half jaar.

Biografie

Joris zijn interesse voor data en visualisatie begon toen hij tijdens zijn studie Sociale Geografie en Planologie in aanraking kwam met GIS. Hier werd hij uitgedaagd om data op een kaart te visualiseren. De uitdaging om data zo te visualiseren dat het gebruikers helpt én er mooi uit ziet interesseerde hem gelijk. 

Om hier meer over te leren, startte Joris met de master opleiding Geographical Information Management and Applications (GIMA). Hier leerde hij zowel technieken om data te visualiseren als soft skills zoals project management. Voor zijn scriptie maakte Joris een interactieve bereikbaarheid kaart. Zijn scriptie werd gepubliceerd in Progress in Location Based Services 2018.

Voor zijn opleiding liep Joris ook stage bij Sweco, Europa’s grootste ingenieursbureau. Zijn opdracht was om BI tools met elkaar te vergelijken. Hier begon zijn werk met Tableau. Joris heeft in totaal ruim 4 jaar bij Sweco gewerkt. In deze jaren heeft hij Tableau voor interne en externe klanten met veel enthousiasme op de kaart gezet.

Na zijn overstap naar The Information Lab lag Joris zijn focus met name op het maken van mooie visualisaties. In deze visualisaties komen vaak kaarten voor. Daarnaast heeft Joris een interesse voor sport. Samen met collega’s Bibi en Lars vormt hij binnen The Information Lab de projectgroep Halftime Heroes. Zij publiceren sport gerelateerde dashboards.

TABLEAU PORTFOLIO

Certificaten

IT Skills

Talen

Persoonlijke blog artikelen van Joris

Neon dashboard in Tableau
Alle

Neon dashboard in Tableau

Fan van felle kleuren? Wil je wat opvallends in je dashboards? Zoek dan niet verder! In dit blog leg ik je uit hoe je een dashboard met neon effecten maakt

Lees meer »

Featured Tableau Viz