Tableau, Alteryx & Snowflake Consultant

Achille Cyubahiro

Achille is een consultant gespecialiseerd in Tableau, Alteryx & Snowflake. Enthousiast en gepassioneerd over data, is Achille heel erg gedreven & hands-on in zijn werkwijze. Met een groot aanpassingsvermogen, weet hij tot creatieve oplossingen te komen in de meeste uitdagende situaties. Plezier hebben in zijn werk vindt hij het alle belangrijkste!

Biografie

Achille is een consultant gespecialiseerd in dbt, Tableau, Alteryx & Snowflake. Enthousiast en gepassioneerd over data, begon Achille aanvankelijk met het ervaren van data door verschillende online cursussen te volgen, zoals Datacamp en Dataquest.

Vanaf dat moment groeide zijn honger om meer te leren en kwam hij bij The Information Lab terecht om zijn nieuw verworven vaardigheden in de praktijk te brengen. Achille is gedreven, leergierig, past zich snel aan zijn omgeving aan, is erg hands-on en staat altijd open voor een uitdaging. Hij is vrij goed in het begrijpen van data en hoe deze te combineren en te transformeren in tools zoals dbt, Alteryx, Snowflake & Tableau Prep.

Ervaringen

Nationale Postcode Loterij (Novamedia)
Doel: 1) Implementatie van de data managementtool ‘Flyway’ in Snowflake onderzoeken. (2) Ontwikkelen/bijhouden van ETL-datamodellen 
Werkzaamheden: Uitzoeken hoe de data managementtool ‘Flyway’ i.c.m Docker & (Gitlab) CI/CD in Snowflake geïmplementeerd kan worden om zo de samenwerking tussen verschillende IT-afdelingen te bevorderen en tegelijkertijd vanuit Agile methodiek blijven werken. Daarnaast ETL-Ontwikkelar’s team bijstaan met het ontwikkelen en bijhouden van ETL-datastromen waarmee vervolgens datamodellen gebouwd worden met als doel businessvragen op te lossen. 

Stichting Cordaan
Doel: Data transformatie (ETL)
Werkzaamheden: Met de Fivetran tool data ontsluiten vanuit SQL-Server (0n-premise), naar Snowflake. Vervolgens met de dbt tool, data transformeren, prepareren en beschikbaar stellen aan data analisten om dashboards ermee te bouwen. 

Castor EDC
Doel: Helpen met het opzetten van een Full Data stack – Proof of Concept  
Werkzaamheden: Met behulp van Fivetran, data geëxporteerd vanuit SalesForce CRM database naar Snowflake. Vervolgens dbt eraan verbonden om transformaties erop te kunnen bouwen. Data werd gevisualiseerd in Tableau.

Unigarant/ANWB
Doel: Dashboards bouwen
Werkzaamheden: aan het helpen met het bouwen van dashboards voor de afdeling ‘Market Intelligence’ in Tableau. Tevens het bewaken en monitoren van reeds bestaande dashboards. 

Liberty Mutual Surety (voorheen, Nationale Borg)
Doel: Helpen met het migreren van data uit verschillende databases naar de (o.a. de data warehouse) Tableau cloud omgeving. 
Werkzaamheden: Via SQL-scripts uit MS Access & met behulp van Tableau Prep, (automatische) workflows gebouwd om data te migreren naar de cloud vanuit lokale opslag.

Swiss Sense
Doel: Bouwen van een geautomatiseerde workflow om data op te schonen en voor te bereiden voor andere stakeholders.
Werkzaamheden: Met behulp van Alteryx Designer een geautomatiseerde workflow ontworpen om automatisch een survey dataset te downloaden van een FTP-server en vervolgens deze verder op te schonen zodat andere Data Analisten er  dashboards van kunnen bouwen. De workflow werd geïmplementeerd op de server van de klant.

TABLEAU PORTFOLIO

Certificaten

IT Skills

IT Talen

Tooling

Talen

Persoonlijke blog artikelen van Achille

Featured Tableau Viz