Met The Information Lab Netherlands zijn we deze week aanwezig in San Francisco voor de Snowflake Data Cloud Summit 24! Op deze conferentie worden in allerlei verschillende sessies en presentaties alle nieuwe features Snowflake uitgelicht. Ook krijgen we de kans om met andere gebruikers van deze tool te bespreken waar zij tegenaan lopen en wat voor oplossingen er zijn. Vooral ook dat laatste is heel waardevol. De eerste dagen hebben al veel indrukken achtergelaten, dus leek het me leuk om alvast een paar gedachten te delen.

Een datagedreven cultuur op de Snowflake Summit 24

Allereerst is het heel mooi om te zien hoeveel waarde organisaties halen uit Snowflake. Werken met data wordt steeds makkelijker:

  1. We hoeven minder in te richten wat betreft veiligheid en afscherming van belangrijke, gevoelige gegevens. Doordat Snowflake daar zorg voor draagt, kunnen organisaties erop vertrouwen dat het goed geregeld is.
  2. Installaties en uniformiteit worden steeds minder een issue. Snowflake biedt 1 platform aan waarop alles gebeurt in de cloud. Daardoor zijn organisaties steeds minder afhankelijk van individuele ontwikkelaars en verschillen tussen ontwikkelomgevingen.

Dit is allemaal waar, maar het is ook gewoon leuk om met Snowflake te werken op het scherpst van de snede! Het is niet te onderschatten hoe belangrijk dit aspect is. Het kan organisaties helpen de juiste mensen te vinden. Gedreven een geïnspireerde mensen willen graag bijdragen aan organisatie met een vooruitstrevende, datagedreven cultuur. Snowflake als centrum van je data-infrastructuur kan helpen bij het creëren van zo’n cultuur.

In zekere zin wisten we dit allemaal al, maar het is waardevol om te zien dat dit in de praktijk ook echt zo is. Dat is een van de dingen die me het meest bij zijn gebleven de afgelopen dagen.

Klaar voor de toekomst met Snowflake

In recente jaren is Snowflake super gefocust geweest op Artificial Intelligence. Dat is ook op deze conferentie heel goed te merken. Met elke nieuwe feature wordt er meer mogelijk op dit gebied. Natuurlijk is het leuk om met alle nieuwe functionaliteit en functies te spelen, maar wat mij echt opvalt is hoe coherent de filosofie van Snowflake is wat AI betreft.

Snowflake’s uitgangspunt is steeds geweest om 1 compleet product aan te bieden waar alles losse elementen met elkaar samenwerken. We hoeven nauwelijks aan hoeven te passen hoe we werken om Artificial Intelligence te incorporeren. Dat maakt AI veel toegankelijker voor organisaties. Nog belangrijker is, denk ik, dat alles binnen Snowflake gebeurt: de data gaat niet naar buiten en de berekeningen zijn op dezelfde plek. Dat is efficiënter, maar bovenal veiliger en beter te monitoren. De mogelijkheden van de toekomst komen naar je data toe, in plaats van andersom!

Want to know more?

Curious about how we can help implement a modern data stack? Then get in touch with us.

Thanks for reading this blog. Check out our blog page for more blogs about Snowflake, dbt, Tableau and Alteryx.