Eindelijk was het me gelukt om de data die ik had in Snowflake te krijgen. Uiteraard kon ik niet wachten om nu Power BI te gaan koppelen aan deze data. Toen ik het juiste schema in de Snowflake connector had gevonden mistte ik een aantal tabellen die ik wel verwachtte. Hoe kan dit? Lees verder hoe ik dit in mijn situatie heb opgelost.

Permissies

Een eerste stap die ik checkte is welke permissies alle tabellen in Snowflake hadden. Zorg ervoor dat de tabellen die je wilt zien allemaal een rol met tenminste de ‘SELECT’ permissie hebben. Deze rol moet uiteraard ook toegekend zijn aan de Snowflake user account waarmee je Power BI koppelt aan Snowflake.

Rollen

De volgende stap was het uitzoeken wat mijn ‘default role’ is in Snowflake. Als je connect met Snowflake vanuit Power BI en geen specifieke rol opgeeft zal je ‘default role’ gebruikt worden. Als jou ‘default role’ niet de juiste permissies heeft op de data kan het dus zijn dat je bepaalde data niet ziet wanneer je met Snowflake connect.

Om je ‘default role’ te checken ga je in Snowflake naar je account en klik je op ‘Profile’. Ergens halverwege het scherm vind je de instelling ‘Default role & warehouse’. Pas deze eventueel aan.

Reset credentials

Het kan zijn dat je, wanneer je aanpassingen hebt gemaakt, in Power BI je credentials moet resetten. Dit kun je in Power BI desktop doen door via ‘File’ -> ‘Option and settings’ -> ‘Data source settings’ – ‘Global permissions’ de betreffende Snowflake connectie op te zoeken. Wanneer je op ‘Clear permissions’ drukt zal de volgende keer dat je een Snowflake connectie maakt weer om je credentials gevraagd worden. Dit loste voor mij het probleem op en ik was in staat om nu alle tabellen te benaderen via Power BI.

Alternatief

Mocht je de ‘default role’ niet willen wijzigen kan je ook bij het creëren van een connectie kiezen welke rol je wilt gebruiken. Zo kan je de ‘default role’ overrulen en een andere gewenste rol gebruiken.

Conclusie

Ik hoop dat je, wanneer je met hetzelfde probleem kampt als mij, met deze blog geholpen bent. Mocht je geinteresseerd zijn in onze andere blogs dan kun je hier een overzicht vinden.