Soms is het handig om verschillende weken te vergelijken in één overzicht, zoals de laatste drie weken met de verkoopcijfers per locatie. In het vorige blog kon u van start gaan met het bouwen van dit workbook, klik hier voor deel één. In het vorige blog was de laatste handeling/afbeelding als onderstaand:

Vervolg voor de delen -1 en -2

De volgende stappen vergen wat rekenwerk, de basis is al in het vorige blog behandeld/gelegd, het eerste calculated field dat gemaakt wordt is voor de periode ‘-1’.

Een korte toelichting, de meeste verschillen spreken voor zich, maar bij ‘Quarter in parts’ gaat het om het tweede pseudo-maand-blok van 4 weken (zie het vorige blog voor meer uitleg). Breng dit veld in onder Filters en zet het op ‘True’.

Het worksheet voor periode ‘0’ kun je kopieëren en het filter vervangen. Het worksheet ziet er dan zo uit:

verschillende weken vergelijken in één overzicht

De bovenstaande stappen worden nu deels herhaald voor het creëren van een view/overzicht van ‘week -2’. Zo kunt u verschillende weken vergelijken in één overzicht mogelijk maken. De calculatie kunt u als volgt maken:

Tijdseenheden met informatie onder elkaar

Als u het worksheet vervolgens weer aanpast komt het er zo uit te zien:

Tijdseenheden met informatie onder elkaar

Als u nu een dashboard maakt ziet het er als volgt uit:

verschillende weken vergelijken in één overzicht

Er zijn wel wat oneffenheden, zo ontbreken een aantal staten en klopt de as niet, in het volgende blog zult u te zien krijgen hoe dit verholpen kan worden. Maar de basis voor het maken van een dashboard met verschillende weken vergelijken in één overzicht.

Bronnen

Afbeelding afkomstig van de website van The British Library, sectie ‘Psalter with the Hours of the Virgin Mary – July’.