Afgelopen maand was de Tableau Conference 2022 in Las Vegas. Voor het eerst sinds 2019 weer als in person event! Nu iedereen een beetje is bijgekomen van de jetlag is het tijd om wat highlights op een rijtje te zetten voor de mensen die het helaas hebben moeten missen.

Keynotes

In de keynotes werden zoals gebruikelijk nieuwe features van Tableau aangekondigd. Mijn collega Joris heeft in deze blog 5 geweldige nieuwe features uiteen gezet die eraan zitten te komen. Maar als je nog een half uur de tijd hebt zou ik ook zeker aanraden om de Thought Leader Keynote van Hannah Fry terug te kijken. Een erg leuk verhaal om in de TC22 stemming te komen en interessante stof tot nadenken.

Sessies

Helaas zijn niet alle sessies online terug te kijken, maar gelukkig is er online genoeg te vinden. Hieronder een paar handige links naar TC22 content.

Een van de sessies die eruit sprong voor mij was ‘Beautiful Business Dashboards – The How and the Why‘, door Simon Beaumont en Samuel Parsons. Een sessie over hoe en waarom je mooie zakelijke dashboards kunt maken, met duidelijke en creatieve voorbeelden. Je kunt het dashboard (inclusief inhoud van de presentatie) hier op Tableau Public bekijken. Pro tip: vergeet niet het workbook te downloaden zodat je kunt zien hoe de dashboards zijn opgebouwd.

Een andere sessie die zo populair was dat er een tweede sessie bijgeboekt moest worden, was ‘How to do cool stuff in Tableau‘ van Ken en Kevin Flerlage. En ik snap wel waarom, want deze tips en tricks wil je weten. Gelukkig hebben de mannen ze keurig op een rijtje gezet op hun website, dus kun je ze op je gemak even doornemen.

Inspiratie

Een van de sessies waar je inspiratie uit kon halen dit jaar was ‘Bring the Wow Factor with Tableau Portfolios’. Chantilly Jaggernauth en Ghafar Shah gaven ons een inkijkje in hoe je een Tableau Public Portfolio bouwt met een ‘wow’ factor. Los van hun eigen werk, wat je hier en hier kunt vinden, deelden ze een lijst met Community Challenges waarvan ik er zelf nog best een aantal niet kende. Leuk om aan mee te doen; niet alleen om de Tableau Community te leren kennen en je skills te verbeteren, maar ook om op die manier je bereik te vergroten.

Iron Viz

Tot slot kan ik de Iron Viz finale 2022 natuurlijk niet vergeten! Check hier de geweldige dashboards van de finalisten.

  1. Will Sutton
  2. Kimly Scott
  3. CJ Mayes

Dit waren een deel van mijn highlights van TC22, maar eigenlijk was het teveel om op te noemen. Dus als ik mag afsluiten met een laatste tip: zorg dat je erbij bent volgend jaar!