Je wil de verbinding met een server checken via een telnet test, maar terminal herkent telnet niet. Vervelvend, maar niet al te lastig om om te lossen. Ik heb het gedaan door twee tussenstapjes:

  1. Developer Tools installeren
  2. Homebrew installeren

In dit blog neem ik je mee in een eenvoudig stappenplan. Na afloop kun je dan niet alleen de telnet test uitvoeren, maar heb je misschien (net als ik laatst) een geluksmomentje over de kracht van Homebrew.

Stap 0

Eerst eens kijken of Developer Tools niet reeds geïnstalleerd zijn. Open Terminal en toets

git

gevolgd door enter. Als je geen Developer Tools geïstalleerd hebt, geeft Terminal je automatisch een keuze om dat te doen.

Stap 1

Je kiest dus nu voor installatie. In plaats van de gebruikelijke visuele installer, vindt nu alles binnen de terminal plaats, met uitzondering van een voorgangsvenstertje. Het is een kwestie van eenvoudige instructies volgen. Het installeren duurt misschien 15 minuten, of wellicht langer afhankelijk van je machine.

Stap 2

Om Homebrew the installeren kan je of naar deze site gaan, of je neemt de volgende code en draait die in Terminal. Let op dat je dubbele aanhalingstekens op het eind niet vergeet mee te plakken. Check vervolgens de instructies in Terminal.

Voor MacOS 10.14 en nieuwer:

/bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install.sh)"

Voor MacOS 10.13 en ouder:

/usr/bin/ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"

Stap 4

Hier komt dan het Homebrew geluksmomentje. We gaan via Homebrew iets installeren, telnet namelijk. We zitten nog in Terminal, dus daar gaat ‘ie:

brew install telnet

Afrondend

Vanaf nu kan je, aangenomen dat alles goed ging, de telnet test draaien. Wil je nog eens weten hoe dat zat, kijk dan op dit blog. Verder raad ik je aan, als Homebrew nog nieuw voor je is, te kijken waar het allemaal nog meer goed voor is.

Hopelijk was dit blog nuttig voor je. Wil je nog meer leren over Alteryx, Tableau of The Information Lab, check dan ons blog. Heb je meer hulp of uitleg nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor onze workshops en trainingen of huur een consultant in.