Wanneer je het Alteryx Core Exam gemaakt hebt weet je dat tijd een schaars goed is bij Alteryx examens. Des te meer reden om je voorbereiding 100% op orde te hebben. Onlangs heb ik het Alteryx Advanced Exam gedaan én gehaald met een mooie score. Ik deel graag mijn resource list met je, wellicht kun je deze goed gebruiken wanneer je zelf het examen wilt gaat maken.

Datasets

Zorg dat je een workflow open hebt staan waar meerdere text input tools staan met bruikbare data. Op het moment dat er een multiple choice vraag komt waar je niet direct het antwoord op weet kun je deze datasets gebruiken om tot een antwoord te komen.

DateTime functies

Je kunt er de klok op gelijk zetten dat er een vraag komt over het parsen van een string kolom naar date(time) kolom. Er zijn behoorlijk veel ‘specifiers’ om dit voor elkaar te krijgen, welke ik in ieder geval niet allemaal uit mijn hoofd ken. Handig is dus om de info pagina van datetime functies alvast open te hebben staan.

Regex

Er zullen vragen in het examen over regex gaan. Een handige tool om regex te schrijven/testen is regex101.com.

Alteryx sample flows

Zorg dat je een paar goede sample flows kiest met tools die op het examen terugkomen. Ik vond het erg handig voorbeelden te hebben waarin de verschillende tools die geëxamineerd worden gebruikt worden. Deze sample flows find je via ‘Help’ -> ‘Sample Workflows’. Check de verschillende opties en kies er een aantal uit om vast klaar te zetten.

Tool documentatie

Bij mij willen de tool documentatie pagina’s nog wel eens langzaam laden. Om deze reden zorgde ik ervoor dat ik van alle tools waarvan ik verwachtte dit nodig te hebben alvast een pagina geladen had. Aangezien het om best veel tools gaat had ik per tool palette (spatial, interface etc) een aparte browser geopend. Zo kon ik snel schakelen tussen examen en de juiste documentatie!

Tool samples

Iets waar ik onlangs achter ben gekomen, maar wat erg handig is voor het examen zijn de tool samples die Alteryx heeft gemaakt. Het is prettig om per tool een aantal uitgewerkte voorbeelden te hebben die je, wanneer je dat wilt, ook nog kan aanpassen om verschillende opties te testen. De tool samples kan je het makkelijkst bereiken via de tool palettes zelf. Druk op een tool en klik vervolgens op de ‘open example’ link.

Tot slot

Ik wens je alvast heel veel succes wanneer je het examen gaat doen!

Ben je daarnaast ook op zoek naar andere manieren om over Alteryx (of Tableau) te leren? Neem deel aan onze events en trainingen of huur een van onze consultants in!